Изминаха почти десет години от онзи драматичен 29 декември, в

...
Изминаха почти десет години от онзи драматичен 29 декември, в
Коментари Харесай

Разследване разкри две фатални грешки при инцидента с Михаел Шумахер

Изминаха съвсем 10 години от оня трагичен 29 декември, в който животът на Михаел Шумахер се промени необратимо след ужасяващ случай на ски във френския град Мерибел.

Въпреки че носеше каска, Майкъл получи тежки пострадвания на главата, което накара лекарите в болничното заведение в Гренобъл да го вкарат в изкуствена кома за удивителните 250 дни.

Оттогава фамилията избира да резервира оптималната дискретност по отношение на здравето на Шумахер и доста малко хора сега са наясно със здравословното му положение. Ново следствие обаче наподобява е хвърлило малко светлина върху това какво в действителност се е случило този ден.

В поредност от подкасти, немският публицист Йенс Гидеон, откакто подробно проучва целия случай и събра показанията на един от ски инструкторите, присъстващи на пистата Мерибел този ден, разкри някои смущаващи детайлности зад кулисите за случилото се на 29 декември.

Според ски инструктора са направени две съдбовни неточности, които, в случай че бяха предотвратени, биха могли да създадат забележителна разлика в следствията, с които Шумахер за жалост трябваше да се сблъска от този момент нататък.

Безразсъдството на Михаел Шумахер
По подигравка на ориста самият Михаел е направил първата огромна неточност. Според очевидеца Шуми е направил забележителна неточност в преценката си, решавайки да кара ски този ден, макар обстоятелството, че в този миг е имало доста малко сняг: „ Нямало е идеални условия за каране на ски, даже на пистата. “

Освен това Майкъл направи още една неточност, решавайки да излезе отвън пистата, макар забележимите оголени камъни: „ Още по-опасно е да излезеш отвън пистата в ден като този. Шумахер познавал региона като дланта си, тъй като имал хижа покрай пистите “, прибавя вестник Kolner Express, написа " Вести ".

Неправилна преценка на спасителите
Втората огромна неточност в преценката, съгласно отчета, е направена от първите незабавни екипи, които идват на мястото на случая. Те били подценили сериозността на случилото се, решавайки да транспортират Шумахер до дребната клиника в Мутие с хеликоптер.

По време на пътуването обаче положението му бързо се утежнява, което води до решението състезателят да се транспортира до по-добре оборудваната болница в Гренобъл.

Според инструктора тези минути били съдбовни за неочакваното утежняване на здравето му и по-навременната първа помощ би могла да предотврати доста от последвалите мозъчни контузии.

И най-после, към момента има тайнственост към хипотетичното видео на случая. Според някои отчети Михаел Шумахер е инсталирал дребна екшън камера на визьора на каската, което е предизвикало спомагателни вреди при удара в скалата.

Към днешна дата обаче не е оповестено видео и не е известно дали такива фрагменти съществуват и са владеене на фамилията. Освен брачната половинка му Корина и двете им деца Мик и Джина-Мария, доста малко хора знаят за настоящото здравословно положение на Майкъл.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР