Изминаха над 24 часа от предизвикателството на ултрамаратонеца Краси Георгиев.

...
Изминаха над 24 часа от предизвикателството на ултрамаратонеца Краси Георгиев.
Коментари Харесай

Над 500 души са бягали с неуморния Краси в Пловдив до този момент

Изминаха над 24 часа от предизвикването на ултрамаратонеца Краси Георгиев. Той започва през вчерашния ден от Гребната база в Пловдив тъкмо в 10 часа, подсилен от голям брой деца от Спортно учебно заведение " Васил Левски “, Еко учебно заведение " Слънчев лъч “ и несъмнено дребните супергерои от Сдружение " Деца с онкохематологични болести “. Той избяга първите 100 км за 11 часа и 23 минути, а в края на първото денонощие пробегът към този момент е 160, което е съгласно поставената от Краси цел. През нощта той е спирал един път за 15 минути и още 2 пъти по 30 минути за сън, без да е правил никакви други междинни почивки. Физиотерапевтът му Димитрина Сивкова заяви и за първите проблеми – поради ниската температура са се възпалили сухожилия зад двете колена, мазоли на ходилата, сопнато дишане евентуално подбудено от прахуляк и като цяло умората, която е почнала да си споделя думата. Всички проблеми са третирани и на този стадий не са притеснителни за общото положение на Краси и неговата последна цел.

И през днешния ден " Празник на мотивацията “, който е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, продължава в Цар Симеоновата градина с разнообразни и още по-разнообразни интензивности. Освен велосипедите, фитнес уредите, лонгборда и халфбайк, през днешния ден посетителите на градината ще могат да се включат във функционални тренировки навън, класове по зумба и уроци по кънки.

До този миг в предизвикването, дружно с Краси са се присъединили към 500 души – от деца до възрастни, като броя пораства с всяка минута. Припомняме, че за всеки изминат километър от всеки, записал се по време на предизвикването, един от сътрудниците на събитието ще подари по 1 лев на километър за благотворителни дела, сред които и Сдружение " Деца с онкохематологични болести “.  До момента от всички участници са изминати почти 2000 км.

За първи път в България може да съпреживеете страстта от толкоз дълготрайно събитие навън, посредством непрекъснатия лайвстрийм на адрес: https://goo.gl/hUXsiy

Предизвикателството " 55 часа “ започва на 28 септември в 10 часа сутринта от Гребната база в Пловдив, мина около река Марица, с цел да откри своя дом за повече от две денонощия в Цар Симеоновата градина в центъра на града, където се трансформира в " Празник на мотивацията “ - част от програмата на " Пловдив - Европейска столица на културата 2019 ".

Краси Георгиев е бегачът-ултрамаратонец, който непрекъснато изненадва с на пръв взор непостижимите цели, които си слага. Краси Георгиев е впечатлявал с достиженията си на едни от най-трудните ултрамаратони в света, измежду които определяният за най-тежък в света - Бедуотър 135 в Долината на гибелта в Съединени американски щати. Наред с провокациите, Краси поддържа и значими дела. С последното си събитие “36 часа " той събра пари за 26 деца, преборили онкологични болести, които отпътуваха за “Игри за спечелили " в Москва, където завоюваха 27 медала.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР