Изминаха две години и половина от катастрофатам предизвикана от Миглена

...
Изминаха две години и половина от катастрофатам предизвикана от Миглена
Коментари Харесай

Мегз застава пред съда 2,5 години след катастрофата, предизвикана от нея в Раковски

Изминаха две години и половина от катастрофатам провокирана от Миглена Каканашева в Раковски. При случая жена пострада тежко, а повода – Мегз не е спряла на знак „ Стоп”. Произшествието стана на 8 април 2019 година. Както TrafficNews.bg заяви още тогава дизайнерката не спряла на знак „ Стоп” и лишила преимуществото на лек автомобил „ Хонда “ в град Раковски.

По данни на Министерство на вътрешните работи, 71-годишна жена е потърпевша и настанена в болница за лекуване. Според държавното обвиняване Каканашева е провокирала случая, като не е спряла на знак Стоп, лишила е преимуществото на другата кола и по този начин е последвал конфликта. С дейностите си зад кормилото Мегз е предизвикала междинна телесна щета на пътничка в ударената кола.

Освен всичко това, по време на произшествието, дизайнерката е изтърпявала административно наказване – отнемане от удостоверение за ръководство на МПС.

Спрямо Каканашева е било повдигнато обвиняване, което през юли предходната година било отчасти прекъснато. Както TrafficNews още тогава заяви, в началото тя е била подведена под отговорност за това, че е предизвикала междинна телесна щета след ръководство на моторно-превозно средство без нужната дееспособност.

Оказва се обаче, че правната подготовка е била неточна, защото „ неправоспособност” се отнася за лица, които в никакъв случай не са имали брошура, отнети са им всички контролни точки или орган на реда е издал заповед за лишаване на правоспособността.

В четвъртък Каканашева ще дава отговор за злополуката пред Темида. След две години и половина най-сетне тя ще се изправи пред Районен съд. По време на разпоредителното съвещание ще стане ясно дали дизайнерката от Раковски ще признае виновност или не. Дали обаче ще бъде даден ход на процеса? Съдейки от персоналния профил на Каканашева, същата е отвън рамките на страната. Последната година тя се подвизава в Дубай, където живее с нов мъж.

Ако дизайнерката не се появи в правосъдна зала, процесът ще бъде отсрочен за нова дата. Какво ще се случи към проблема следва да разберем.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР