Изминаха 79 години от разстрела на 18-те души край с.

...
Изминаха 79 години от разстрела на 18-те души край с.
Коментари Харесай

БСП-Търговище почете паметта на жертвите в село Ястребино

Изминаха 79 години от разстрела на 18-те души край с. Ястребино
Днес се навършват 79 години от разстрела на 18 души в гората до с. Ястребино, измежду които и 6 деца и двама старци – от дребния Стойне на 7 години до дядо Стойне на 75. В този ден са убити още 38 индивида на територията на Тузлука.

Паметта на жертвите уважиха социалисти, измежду които участваха Десислава Петрова – член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, ръководителят на Общински съвет на БСП-Антоново Нели Николова и ръководителят на БАС-Търговище Костадинка Христова.

„ За всички генерации еднообразно ужасно остава закононарушението, осъществено през декември 1943 година През призмата на миналите години, събитията станали в Ястребино звучат повече като поверие, което се споделя от уста на уста, само че никой не знае какво тъкмо се е случило. За да се помни и да няма в никакъв случай повече фашизъм, тези злокобни събития следва да се предават, с цел да се знае историята “, показват социалистите.

По думите им най-голямата полезност на човечеството е основаването на човешкия живот и неговото запазване. „ Забързани в сложното всекидневие нямаме право да отминаваме неусетно историческите събития, които са станали в с. Ястребино. Насилието, осъществено над почтени хора, би трябвало да държи будна нашата съвест и зоркост “, предават още те.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР