Измина една във всякакъв смисъл Страстна седмица. Детската болница, за

...
Измина една във всякакъв смисъл Страстна седмица. Детската болница, за
Коментари Харесай

Премиерът Главчев: Приоритетът на приоритетите е здравето на българските деца

Измина една във всевъзможен смисъл Страстна седмица. Детската болница, за която взехме решение и след това го отменихме заради огромния публичен интерес провокира и това да изпратя сигнал в прокуратурата и да възложа на ДАНС да ревизира процедурата по издаване на позволение за лечебно заведение. Сигурен съм, че те ще ревизират всички обстоятелства и условия. Имаме отчети от здравното министерство, в което тези обстоятелства задоволително правилно са изложени. Това съобщи служебният министър председател Димитър Главчевв началото на днешното съвещание на Министерски съвет.

„ Отидохме в Детската педиатрия в София и се запознахме с това какви неотложни потребности имат те. Успяхме да отговорим в огромна степен на настояванията им – те бяха за рентген, скенер, ремонт на интензивното поделение и асансьор, в който да качват децата в кувьози и носилки “, добави той.

„ Приоритетът на целите е здравето на българските деца “, безапелационен е той.

Главчев добави още: „ Бяхме на съвет на министрите в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, откъдето също имаме положителен знак. Главният секретар ни увери, че хоризонтът по приемането ни до края на 2025 година е изцяло действителен. “

„ Имахме особено заседание с министър Петкова, с този на Министерство на вътрешните работи, на енергетиката и на стопанската система по отношение на случая „ Лукойл “, защото се появиха спекулации, че към този момент „ Лукойл “ няма предпочитание за договаряния. Бяхме осведомени от ръководителите на Национална агенция за приходите и Автомагистрала, че в случай че февруари приходите от Данък добавена стойност и мита от „ Лукойр “ са били 90 милиона, март са били 40 милиона, април – 228 милиона. Решихме да възложим на Агенция „ Митници “ и Национална агенция за приходите да се извърши физическа инвентаризация на наличностите в „ Лукойл “. Казаха ни, че досега такова нещо не е осъществявано “, акцентира още служебният министър-председател.

„ Това, което бяхме дали обещание, е че в период до 15 май ще изплатим така наречен обезщетителна помощ, която е помощ за земеделските производители от негативите, които са провокирани от войната сред Русия и Украйна. От на следващия ден стартира погашение на сума, която е в размер на към 300 млн. - това го вършим седмица по-рано по две посоки – така наречен сензитивните браншове, от една страна, които ще получат 166 млн., и зърнопроизводството, от друга, които ще получат от своя страна 129 млн. “, разгласи от своя страна земеделският министър.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР