Изменението на климата и човешката дейност са пагубни за природата. Бъдещото

...
Изменението на климата и човешката дейност са пагубни за природата. Бъдещото
Коментари Харесай

Назоваха храните, които могат да изчезнат

Изменението на климата и човешката активност са пагубни за природата. Бъдещото поколение вероятно ще усети сериозните последици. Например познатите ни храни могат да изчезнат. В същото време учените упрекват освен световното стопляне.

Месо

Изкуственото ограничение на производството ще се отрази на съществуването на животинско месо по рафтовете на магазините. И по този начин, растителното месо към този момент го замества в европейските страни. Какво е то? Продукт, който изцяло имитира външен тип, усет, аромат. Основата включва растителни протеини (соев и грахов протеин, пшеничен глутен).

Гъши дроб

Гъшият дроб също може да изчезне заради високата цена на производството му, както и възходящата интензивност на общностите за хуманно отношение към животните. Най-вероятно този артикул също ще откри сурогат под формата на аналог от растителен генезис. 

Кафе и какаови зърна

Натуралното кафе може да изчезне заради изменението на климата. Така през последните 10 години температурата в планинските региони на Колумбия, където се отглеждат зърнени култури, се е повишила с половин градус. Това беше повода насекомите вредители да се реалокират по-високо в планините - към кафеените плантации.

В резултат на това добивът понижава. Така че в близко бъдеще тази напитка ще се трансформира в скъпо наслаждение. Подобно е ситуацията и с какаовите дървета, чиито семена се употребяват за произвеждане на шоколад.

Чай

След кафето верочтно ще се сбогуваме и с чая. Храстите, растящи извънредно в тропически и субтропични планински гори, са свръхчувствителни към световното стопляне, както и към пестицидите. Това се отразява на разноските за развъждане. В резултат на това производството ще спадне фрапантно в близко бъдеще.

Авокадо

Този артикул също го чака плачевно бъдеще. Растението, което пораства в огромни количества в Мексико, което постоянно страда от суши, е застрашено от заличаване. За развъждането на 1 кг авокадо са нужни 600 литра вода.

Морски блага и риба

Глобалното стопляне ще нанесе корекции в потреблението на морски деликатеси. Освен това популацията няма време да се възвърне заради интензивно хващане. Това движение рискува да лиши човечеството от морски блага до 2050 година

Боровинка

Сега това зрънце има много висока цена, само че скоро ще се усили доста. Само най-богатите поданици на планетата ще могат да си разрешат да купуват боровинки. Причината е изгубването на пчелите, което се дължи на изменението на климата.

Цъфтежът на боровинките зависи от опрашването, което значи, че намаляването на популацията на насекомите ще докара до проблеми с добива.

Пчелен мед

Масовата гибел на пчелите ще докара и до понижаване на производството на мед. Популацията на тези инсекти бързо понижава от няколко десетилетия. През последните години броят им е намалял с 40%. Но с изключение на производството на мед, те са най-важният детайл от екосистемата.

Цитрус

Очаква се недостиг при продажбата на цитрусови плодове (портокали, лимони и мандарини). Това се въздейства от изменението на климата и неприятните екологични условия. Но това не е всичко.

Основният проблем е заболяването " жълт змей ", която се развива заради бактерията Candidatus Liberibacter asiaticus. Тя причиняма разновидност на усета и мириса, до момента в който плодовете ще спрат да узряват. За страдание, цитрусовите дървета скоро ще умрат. Ще се употребяват изкуствени аромати.

Банани

В близко бъдеще известният вид банан " Кавендиш " ще изчезне. Причината е гъбичната болест " Тропическа раса 4 ". Името идва от скоростта на разпространяване, която е доста висока. Гъбата убива кореновата система на плода. В резултат на това всички хранителни субстанции, в това число водата, не се усвояват.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР