Измамници обират парите на възрастни хора с нова схема. Апашите

...
Измамници обират парите на възрастни хора с нова схема. Апашите
Коментари Харесай

Напаст! Измамници дебнат старци по болници и гари в дните за пенсия, жилят ги подло

Измамници обират парите на възрастни хора с нова скица. Апашите дебнат пенсионерите край лечебни заведения, автогари, гари и пазари и ги молят да занесат пакет на кмета на селото им. Старците би трябвало да платят стоката, пък след това кметът щял да им даде парите. Измамите се случват най-често към датите за приемане на пенсии, оповестява „ Конкурент “.

До момента се знае, че пенсионери от Громшин, Мадан и Горно Белотинци са станали жертви на измамниците. Схемата работи най-малко от половин година, сподели кметът на Громшин Андрей Кръстев. Преди дни, откакто получил третия пакет, управникът е подал сигнал в полицията.

Кръстев описа, че първата пратка до него пристигнала през есента на предходната година от Враца. Тогава негов съселянин, който бил в града по работа, му донесъл батерия, който чужд млад мъж му дал на автогарата. Той убедил дядото, че кметът е поръчал стоката. Накарал го да заплати 20 лв., прибрал ги и липсващ.

Преди месец Кръстев получил нова стока – платка от компютър. Донесла му я баба Петкана, някогашна санитарка в монтанската болница. Жената била пресрещната от мъж на към 35 години с качулка в двора на лечебницата. Той й платката, която сякаш кметът бил поръчал. Бабата платила 20 лв., а апашът я уверил, че ще си ги получи като съобщи стоката.

Преди дни се появил 78-годишният дядо Георги – някогашен търговец. Той донесъл на Кръстев два бушона, за които платил на млад мъж на пазара в Монтана 80 лв..

„ В първите случаи допусках, че хората нещо не са разбрали, само че след третия подадох сигнал в полицията. После научих, че два такива случая има в прилежащото село Мадан”, сподели Кръстев.

От полицията в Монтана оповестиха, че към този момент има двама обвинени за измамите. Работата по разплитането на лъжливата скица и участниците в нея продължава, споделиха криминалистите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР