Измама с луксозна марка мобилен апарат разкриха полицаи от Павликени,

...
Измама с луксозна марка мобилен апарат разкриха полицаи от Павликени,
Коментари Харесай

Познайница на полицията измами куриерска фирма и се сдоби с безплатен луксозен телефон

Измама с първокласна марка мобилен уред разкриха служители на реда от Павликени, съобщи сътрудник на " Фокус “ . От Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Велико Търново прецизират, че действието е осъществено през януари. Схемата, става известно, не е нова и органите на реда са осведомени с нея.

" Жена отишла в куриерска компания в Павликени, с цел да получи пратка с мобилен телефон, който коства 2400 лева Възползвала се е от опцията за обзор и тест на пратката и по-късно я е върнала. В следствие се оказало, че върната стока не е истинският телефонен уред, а негова имитация “, изясняват сюжета от полицията.

От извършените проверяващи дейности е открито, че съпричастни към осъщественото действие са двама мъже на 26 и 61 години от Левски и 21-годишна жена от Златарица, известна на полицията по линия " измами “. Те са създали признания, показали са механизма по който са работили, само че са отказали да върнат апарата или да заплатят левовата му равноценност.

В хода на документиране на незаконната им активност е открито, че от ноември предходната година против 21-годишната жена са подадени голям брой сигнали за идентични действия на територии обслужвани от Столична дирекция на вътрешните работи, ОДМВР – Стара Загора и Пловдив, районно управление (на МВР) – Левски, Ахелой и на други места.

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР