Изложбата „София – 140 години столица на България“, с дигитална

...
Изложбата „София – 140 години столица на България“, с дигитална
Коментари Харесай

Изложба „София – 140 години столица на България“ гостува в Европейската комисия

Изложбата „ София – 140 години столица на България “, с цифрова артфотография на художника Велизар Димитров по план за Столична община и Регионалния исторически музей – София, гостува в Европейската комисия в Брюксел.

Експозицията ще бъде открита публично от българския еврокомисар Мария Габриел на 9 октомври. На събитието ще участва и създателят на изложбата Велизар Димитров.

Изложбата се концентрира върху актуалния тип на българската столица чрез 12 цифрови артфотографии. Използваната за възпроизвеждането на паната техника е пряк щемпел върху плат. Така се пресъздава резултатът на живописна картина с нараснала активност на цветовете. Изгледите от модерна София са както емблематични здания от разнообразни интервали – базиликата "Св. София ", Народния спектакъл „ Иван Вазов “, Националния замък на културата, по този начин и градски пейзажи – София в навечерието на Коледа, съжителството на средновековна черква и съвременна комерсиална постройка и други

Гости на формалното разкриване на изложбата ще бъдат еврокомисари, евродепутати, български учители в Брюксел и българи, работещи в институциите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР