Изложбата НОМО Машина“ е интердисциплинарен проект, който чрез няколко различни

...
Изложбата НОМО Машина“ е интердисциплинарен проект, който чрез няколко различни
Коментари Харесай

Изложба на Дарина Пеева „HOMO Машина” в Бургас

Изложбата „ НОМО Машина “ е интердисциплинарен план, който посредством няколко разнообразни съоръжения разяснява тематиката за човешкото тяло в подтекста на здравните, обществени и военни рецесии.

Експозицията ще гостува три дни в Дружеството на бургаските художници от 28 до 30 ноември. Откриването е от 18.00 часа, с вход свободен.

Eкспозицията  показва човешкото тяло, като непрестанно протезирано и предпазено посредством непрекъснатото развиване на технологии и медицина. Човешкото тяло в годината на пермакриза – дума дефинирана като нескончаем интервал на неустойчивост и неустановеност. Публиката ще види още обекти от остарели автомобилни елементи интегрирани с отливки на смола.

„ Разказвам истории, наблюдения, персоналната си житейска социология. Искам да дам на хората, които обичат изкуство, още една позиция, позиция към общия международен пъзел за Човека-машина от това ирационално време на бъдеще и минало. ”, споделя Дарина Пеева.

Освен обекти и графики в изложбата ще бъде показан и текста на доцент Атанас Тотляков „ Атомизация и/или мета модернистична осилация ”, който ще бъде показан като живописен обект. В него се дискутират съществени позиции сред актуалния атомистичен модел на изкуството и мета модернизма.

В рамките на събитието ще се проведат и две лекции на изкуствоведа Пламен Петров на тематика „ Машината в изкуството ” и Тялото на актьора – метод на използва ”. Те ще могат да интерпретират тематиката за индивида и машината от други вероятности и контексти. Срещите ще се състоят от 11.00 и 18.00 часа на 29 ноември.

Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на народен фонд „ Култура ” по стратегия „ Творчески стипендии ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР