Изложбата Български букви“ на асоциацията Париж Ване Арт“ беше открита

...
Изложбата Български букви“ на асоциацията Париж Ване Арт“ беше открита
Коментари Харесай

Изложба запознава публиката на Париж с българските букви


Изложбата „ Български букви “ на асоциацията „ Париж Ване Арт “ беше открита на 18 ноември в парижкото кметство. Тя отдава респект на кирилицата, третата писменост на Европейския съюз, показват от асоциацията. 

Авторът на творбите е художничката абстракционист Кристин Цекова (КРИСТИ), която дава живот на буквите, като ги обогатява със своите лични форми, цветове и линии, родени от нейното въображение. Всяка писмен знак съставлява произведение на изкуството. 

Изложбата среща публиката с българските букви, тяхната хубост и фонетика. Тя насочва обръщение за независимост и мир в Европа, отразено също на афиша за изложбата на български език.

Събитието е включено във Фестивала на солидарността във Франция. Има планувано и ателие по кирилица за френската аудитория.

Асоциацията „ Париж Ване Арт “ е основана през 2013 година от френско-българските художнички Ване и Кристи, майка и щерка, които осъществят изяви в Париж и България. Последната галерия в България през 2021 година е Кабарето на Ване и Кристи в Съюза на архитектите в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР