Изложба на артистични произведения и рисунки, изработени от лица, изтърпяващи

...
Изложба на артистични произведения и рисунки, изработени от лица, изтърпяващи
Коментари Харесай

Изложбата Портите на града“ е с творчество на лишени от свобода

Изложба на артистични творби и рисунки, направени от лица, изтърпяващи наказване отнемане от независимост в затвор Пловдив, ще бъде открита от 18.30 часа в постройката на Общински съвет Пловдив. 

Изложбата е  част от план " Изкуството на живота, посредством живота на изкуството " на Сдружение " Обединени експерти за стабилно развиване “ и се осъществя като част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Произведенията в изложбата „ Портите на града “ са направени от налични и обикновени материали, илюстриращи нуждата на арестуваните да се откъснат от нормалната си затворена среда. 

Чрез популяризирането на работата с лишени от независимост се търси разговор сред институциите и обществото.

Всички показани в изложбата творби ще могат да бъдат закупени, а средствата ще бъдат предоставени благотворително за деца, които се лекуват в лечебните заведения в града.

Артпрограмите за лишени от независимост стават все по-често събитие, а изгодите от тяхното използване с лечебна цел стават по-видими за обществото. Все повече затвори по света и в България одобряват арт лечението като метод за работа в затворена среда. Емилия Крушков – един от ръководителите на плана, споделя: „ Артпроектите потвърждават на пандизчиите, че са повече от тези пет минути от живота им, когато са съгрешили ". 

Като част от програмата на плана тази година в Затвор Пловдив бяха осъществени две артистични работилници за образуване на на практика умения у лишените от независимост – „ Спирит резултати “ и „ Декупажни техники “. През 2019 година уредниците са планували дружно с лишените от независимост да разработят и театрална продукция, съгласно правилото на конгрес спектакъл, като продължение на взаимните артистични занимания. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР