Излизането навън дори само за един или два часа не

...
Излизането навън дори само за един или два часа не
Коментари Харесай

Експерт: Излизането навън за един или два часа не е опасно, ако се спазват мерките

 Излизането на открито даже единствено за един или два часа не трябва да бъде подценявано. Това сподели пред " Фокус “ началникът на Психиатрия и военна логика на психиката подполк. доцент Данчо Дилков.

" Излизането на открито даже единствено за един или два часа, не трябва да бъде подценявано. Това е задоволително време човек да си отдъхне, да се полюбува на природата, да подиша по-чист въздух, да се разсее, виждайки напълно разнообразни картини. Навън рискът не е толкоз огромен. Когато се съблюдават ограниченията няма изобщо нараснал риск. Ако се измиват ръцете с най-обикновен сапун и вода, заплахата е нулева “, добави той.

" Нали разбирате, че този вирус няма да изчезне даже след пет месеца или пет години, той ще продължи да циркулира и ние би трябвало да свикнем с това да се пазим малко повече от преди. Може би преди бяхме занемарили персоналната хигиена значително и това с измиването на ръцете би трябвало да ни стане постоянен табиет “, акцентира доцент Дилков.

" Не бих споделил, че клаустрофобията се е нараснала повече. Но тези, които си имат склонността към клаустрофобия, в този момент е момента да се изяви по-ясно. Докато тези, които се тревожат за здравословното си положение, също са подложени в този момент на тестване, защото в медиите се чува страшната информация, която е обвързвана с това, че има заплаха да бъдем инфектирани, че има заплаха да се боледува тежко. А пък те самите имат податливост най-вече това да чуват и виждат, на другото не обръщат такова огромно внимание. Да, за тях това е тестване “, сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР