Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще се отрази на

...
Излизането на Великобритания от Европейския съюз ще се отрази на
Коментари Харесай

Точкова система ще решава трансферите на Острова занапред

Излизането на Англия от Европейския съюз ще се отрази на прехвърлянията на футболистите в локални тимове. Нова точкова система ще бъде въведена от 1 януари, която ще бъде в основата за реализирането на покупко-продажбите за играчите. Всеки играч ще получава точки на база на мачовете, които е изиграл за националните тимове на своята страна. Освен това под внимание ще влизат изявите на играча за предходния му клубен тим, както и трансферната му история. Системата е утвърдена от Футболната асоциация на Англия, Английската футболна лига и Висшата лига.

" С тази система ще продължим да привличаме най-хубавите играчи и Висшата лига ще остане конкурентна ", съобщи изпълнителният шеф на шампионата Ричард Мастърс.

" Това е решение, което добавя нашата философия за развиване на футбола посредством най-хубавите задгранични гении и нашите локални играчи ", добави Мастърс.

Ако даден състезател не успее да събере нужните точки, то той ще може да кандидантства за изключение от това предписание.

В мощ влиза и ограничаване за входящите на прехвърляния на млади състезатели от страни отвън Европейския съюз. Занапред клубовете няма да могат да подписват с такива, които нямат навършени 18 години. Това предписание важеше и преди години. Подписванията с задгранични играчи на възраст сред 18 и 21 години ще бъдат лимитирани до три в трансферния прозорец през януари и до шест на сезон по-късно.

На всичко от горната страна тези гении също ще би трябвало да дават отговор на редица условия и според от това също ще събират избран брой точки. Тук става дума за три съществени условия:

1. Колко мача имат за националните си отбори в съответните възрасти?
2. В до каква степен мощно състезание се състезава досегашният им клуб, на което място е приключил и какви триумфи има в интернационалните шампионати?
3. Колко срещи е записал съответният състезател на клубно равнище?

В взаимозависимост от индикаторите си всеки футболист получава някакви точки, а с цел да получи право на трансфер в клуб от Англия, той ще би трябвало да има най-малко 15 точки. За събралите сред 12 и 14 точки ще се преглежда самостоятелно дали някой от тях също да не получи позволение.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР