Излизането на ресторант винаги е малък празник. Има обаче някои

...
Излизането на ресторант винаги е малък празник. Има обаче някои
Коментари Харесай

Най-необичайните ресторанти в света

Излизането на ресторант постоянно е дребен празник. Има обаче някои места, които ще създадат това незабравимо прекарване за цялостен живот. Независимо дали се намира на канара в океана в Занзибар или плаващ над Банкок, тези заведения за хранене ще ви оставят безмълвни!

10. Скалния ресторант, Занзибар

Островът в Индийския океан /горната снимка/ притегля със своите бели пясъчни плажове, кристално чиста топла вода и прелестен климат. Сред многото курорти туристите са заинтригувани да се насладят на сантиментална вечеря в The Rock Restaurant. Мястото се намира на плажа Michanwi Pingwe. Огромната канара, ситуирана във водата, бе употребена като основа за уютния ресторант. До него може да се стигне пешком, с плуване или кану.

Защо да вървим там?

The Rock Restaurant е профилиран в морски блага, които постоянно са пресни и вкусни. Ресторантът е получил доста положителни мнения освен за външния си тип, само че и за храната. Свежият бриз от океана, успокояващият тон от приливите и отличните вечери ще създадат прекарването велико и неповторимо.

9. Пещерата, Райавади, Краби, Тайланд

Известен също като Cave Dining, ресторантът е ситуиран във варовикова пещера на плажа Phranang. Романтичният ресторант е част от първокласния курорт Rayavadee, само че е отворен за всички, които биха желали да се насладят на пресни вкусни ястия и впечатляваща среда. Специалитет на ресторанта е барбекю с морски блага, което се подготвя по няколко вечери всяка седмица.

Защо да вървим там?

В други случаи той предлага леки закуски и страхотни десерти, които се сервират в това превъзходно място, където можете да почувствате мек пясък под краката си и да се възхищавате на красива панорама към морето. Това е хубаво място за хранене когато и да е на деня.

8. Ресторант Labassin Waterfall, Villa Escudero Resort, Сан Пабло Сити, Филипини

Уникалната конюнктура е естествена и едвам допряна от хората. Посетителите могат да се насладят на достоверна локална кухня и да се хранят на бамбукови маси. Краката им се изплакват от кристално чистата вода. Какво може да бъде по-освежаващо в този мокър климат! Течащият водопад работи като натурален климатик.

Защо да вървим там?

На гостите се оферират и развлечения в курорта: тук постоянно се извършват обичайни танцови и музикални представления. А самата природа обезпечава доста действия: от туризъм, до наблюдаване на птици.

7. Ресторант Гнездото за птици, Еко курорт Сонева Кири, Тайланд

Намира се в клоните на дървото на 16 фута над земята. Той дава на вас и вашата компания уединението, както и неповторимата опция да се насладите на невероятна панорама, до момента в който вечеряте. Това е може би най-вълнуващият ресторант, в който да работим: сервитьорът употребява линия, с цел да доставя храна и питиета!

Защо да вървим там?

Ресторантът несъмнено е неповторим, тъй че не забравяйте да го посетите най-малко един път, в случай че отидете в Тайланд.

6. Huvafen Fushi, North Malé, Малдиви

 Най-уникалните заведения за хранене в света: Huvafen Fushi, North Malé, Малдиви

Частният остров с пет звезди е прочут със своя басейн, който свети през нощта. Начинът на хранене също е извънреден: от яденето на плажа с пясъка под краката, до интерактивната винарска маза.

Защо да вървим там?

43 бунгала обезпечават уединението на гостите, а международното качество на почивката им прави незабравимо това прекарване. Излишно е да ви казвамe - белите пясъчни плажове и кристално чистата вода вършат Малдивите идеална дестинация за отмора.

5. Ресторант Vista, архипелаг Кох Ронг, Сиануквил, Камбоджа

Ресторантът с красиви гледки е част от частния хотел Song Saa. Мостът води гостите до салона, ситуиран над водата. Оттук се открива гледка към големия океан. Пресни храни се подготвят от известните готвачи от международна класа, които смесват локалните кхмерски аромати със западните кухни.

Защо да вървим там?

Ресторантът предлага и впечатляващ лист от питиета, изискани виновност, шампанско и бира. Салонът и залезът основават най-романтичната и запаметяваща се вечеря за гостите.

4. Шашки Downtown, LA, Съединени американски щати

Ресторантът обезпечава безупречно обслужване и една от най-хубавите панорамни гледки към центъра на града. Интериорът е доста грациозен и изтънчен, само че комфортен и актуален.

Защо да вървим там?

Насладете се на разнородни ястия, както и на коктейли в тази красива конюнктура.

3. Grotta Palazzese, Polignano a Mare, Италия

 Grotta Palazzese, Polignano a Mare, Италия

Рибарското населено място Полиняно а Маре в самата Апулия е друго доста забавно крайбрежно място за посещаване в Италия. Междувременно ресторантът, конфигуриран в пещера на брега на морето, е едно от най-известните и мечтани места за хранене тук. Всъщност варовиковата пещера служи като място за осъществяване на разнообразни събития от 1700 година!

Защо да вървим там?

Много сантиментален ресторант, който забавлява гостите си със специфични ястия, пресни морски блага и дълга винена листа. Тук можете да откриете всички положителни неща, които прави италианската кухня.

2. Ресторант Vertigo и Moon Bar, Банкок

Разположен на самия връх на небостъргача, ресторантът принадлежи към хотел Banyan Tree. Уникалният Скай бар е необикновен със своята форма: заради продълговата си палуба, която се издига над постройката, той основава чувство за корабоплаване във въздуха над града!

Защо да вървим там?

Насладете се на огромно многообразие от коктейли и спиращи дъха гледки към града!

1. Ресторант Ithaa, Атол Алиф Даал, Малдиви

Итаа значи седеф и е един от най-вълнуващите заведения за хранене в света. Построен на 5 м под морското ниво в Малдивите, ресторантът разполага с места за 14 посетители. Гостите влизат по спирална стълба от пристан и се намират в пространство с поразителна панорамна панорама към подводния свят. Ресторантът, който е част от курорта Conrad Maldives Rangali Island, предлага панорама към рифа и другите типове риби, заобикалящи транспарантната конструкция.

Защо да вървим там?

Менюто включва ястия от модерна европейска и азиатска кухня. Итаа е издигната преди 10 години и ще съществува почти още 10, до момента в който се унищожи. Така че побързайте и не отлагайте подводна вечеря.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР