Излезе най-новата прогноза за снежната обстановка, която ще обхване страната

...
Излезе най-новата прогноза за снежната обстановка, която ще обхване страната
Коментари Харесай

Снегът идва до 48 часа, ще ни завали здраво

Излезе най-новата прогноза за снежната конюнктура, която ще обхване страната след 48 часа:

В събота вятърът ще се ориентира от североизток и ще се усили. Студеният въздух ще обхване цялата страна. Ще бъде облачно, с превалявания най-вече от сняг; в Южна България преди обяд към момента от дъжд, само че със захлаждането и там дъждът бързо ще минава в сняг.

Има нараснала възможност тук-там, основно в Предбалкана и в Югозападна България, количествата да са обилни, ще се образува и снежна завивка, в обособени региони достигаща 20-25 cm, в планините - до към 55 cm. В Централна Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

В доста региони температурите ще са с противоположен дневен ход: утринните сред 1° и 6°, към 14 часа - към този момент сред минус 4° и 1°. През нощта против неделя от север преваляванията ще стартират да отслабват и да стопират, най-късно - сутринта в неделя - в Рило-Родопската област. Ще бъде студено, в източната половина от страната към момента и прохладно.

През първата половина от идната седмица вероятността за превалявания е дребна. В началото облачността ще бъде раздрана, най-вече висока и междинна, в понеделник около Дунав - забележителна ниска. Вятърът ще отслабне, в доста региони и ще стихне; сутринта ще е много студено с минимални температури сред минус 12° и минус 7°, а оптималните ще са най-вече сред минус 2° и 3°.

И във вторник утринните температури ще са ниски, само че денем ще стартира стопляне. Дневните температури ще доближат 2°-7°. В сряда покачването на температурите ще продължи. Ще се усили западният вятър. Ще има променлива облачност, по-често до слънчево. В четвъртък утринните температури ще са относително високи, само че денем облачността ще се усили, вятърът от северозапад ще се усили и на изолирани места ще превали дъжд. Ще стартира ново намаляване на температурите, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР