Излекувайте тялото си с помощта на йод! Суха кожа, постоянно падаща

...
Излекувайте тялото си с помощта на йод! Суха кожа,
постоянно падаща
Коментари Харесай

Лечение с йод: Помогнете на цялото си тяло да бъде здраво

Излекувайте тялото си благодарение на йод!

Суха кожа, постоянно падаща коса, чупливи нокти, отичане, подутина на лицето, мътен поглед, несъразмерна отмалялост, унесеност, сълзене и други – всички тези признаци са признаци на дефицит на йод в организма.

Доказано е, че в случай че в тялото има задоволително йод, очите блестят и има непрекъснато чувство за жизненост! Опасността от липса на този микроелемент в тялото е огромна, тъй като освен външния тип, само че и хормоналната система е обвързвана с функционалността на щитовидната жлеза. При децата установяването на йодния недостиг е по-лесно – не могат да се концентрират върху осъществяването на учебните задания, изтощени са, хленчат.

Помогнете на своето тяло и на тялото на децата си!

Хипотиреозата (намалената функционалност на щитовидната жлеза) надалеч не е безобидна… Въпреки че се опитваме да прибавяме йода към солта, както и към другите зърнени закуски и млечни артикули, това се оказва незадоволително!

Да стартираме с теста – преди лягане, направете три ленти йод – по 10 см – от външната страна на дясната ръка (предмишницата). Първата линия би трябвало да е най-отчетлива, втората – по-бледа, третата – най-бледа. На сутринта погледнете тези ленти. Колко от йода е абсорбирала кожата ви?

Ако тялото е усвоило единствено най-бледата лента, това значи, че йодът е задоволителен в организма, само че се погрижете да го приемате посредством храната за профилактика особено през есенно-зимния интервал.Ако няма и диря от бледата и междинната лента, тялото се нуждае от йод.Ако всички 3 следи по кожата са изчезнали на сутринта – би трябвало да внимавате!Ако всичките 3 ленти са забележими – не се ласкайте, може би щитовидната ви жлеза вече не може да работи в естествен режим.

Предупреждение към тези, които страдат от хипертиреоза – в случай че страдате от повишена раздразнителност, изпотяване, нервност, когато вършиме подобен тест, сърцебиенето ви ще се усили, тъй че тази процедура не е за вас!

Лечение:

1-ва вечер – очертайте мястото с йод с размерите на дланта си на десния си крак (пред крака)2-ра вечер – очертайте мястото на левия крак3-та вечер – очертайте мястото на дясната ръка4-та вечер – очертайте мястото на лявата ръка – това е най-натоварващата доза, защото е най-близо до сърцето5-та вечер – очертайте левия си крак6-та вечер – десния си крайник 7-ма вечер – лявата си ръка

Много е просто, най-важното е да не се объркате! Не можете да пропуснете нито една вечер! Ако пропуснете някое от вечерите,  единствено след 2 седмици, започнете още веднъж с тестът.

Прилагам тази процедура в продължение на 15 години, всяка есен и зима. През лятото процедурата не е целесъобразна!

Рецепти с йод (но не комбинирайте тези предписания с горната процедура)

При гинекологични болести и възпаления

Намажете кожата на корема (долната част) с йод – приложете елементарна йодна решетка, 3-5 вечери поредно.Няколко капки йод в малко количество вода (мляко) – за стомашно-чревни болести.

При натъртвания и навяхвания

Нанасяйте йодна решетка върху мястото на увреждане в продължение на няколко дни поред.

Инхалации с йод (ако нямате алергия към този микроелемент!)

Отворете флакон с йод, вдишайте надълбоко изпаренията с всяка ноздра (4-5 пъти на ден) – просто не доближавайте носа си незабавно след отваряне на флакона.

При болки в гърба

Смесете 1 ч. л. йод и 1 ч.л. лимонен сок. Натопете памучен тампон в тази примес и нанесете по целия тил. След 3-4 часа помолете някой непосредствен да ви огледа. Местата, където йодът е избледнял, са изтощени! Те би трябвало да се мажат с тази примес, докато гърбът към този момент не ви боли.

Бял йод

В бутилка йод поставете няколко таблетки аспирин и ще получите бял йод, с който да мажете кожата си. Това е за тези, които не желаят да вървят с кафяви петна, породени от йодната решетка.

Вижте още: Тази примес с алое оказва помощ при проблеми със зрението

Йодната решетка се ползва единствено през нощта. Ако я вършиме денем, тогава не излизайте на улицата и избягвайте течения.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР