Изкуството да водите разговор може да ви влезе в употреба

Изкуството да водите разговор може да ви влезе в употреба ...

4 полезни съвета за водене на разговор.Изкуството да водите разговор може да ви влезе в употреба в много ситуации - нови сте в офиса, сами сте на парти, чакате на дълга опашка и искате да убиете времето и т.н. За мнозина обаче е трудно още от начало да общуват свободно с непознати. От Business Insider дават няколко съвета, които ще ви помогнат да се отпуснете и да предразположите другите.

1. Задавайте въпроси с отворен край. Хората обичат да говорят за себе си, така че им дайте тази възможност. Например - не питайте просто откъде е някой, а и харесва ли му къде живее сега, къде е живял преди. Вместо да попитате само дали му харесва храната, попитайте го за любимата му храна или пък къде е пътувал последно,

2. Използвайте пресечните точки помежду си. Може би човекът носи същата марка обувки като вас - направете му комплимент за стила му. Или пък забелязвате, че има значка на университета, който и вие сте завършили. Заложете на тази обща връзка, за да разчупите леда.

3. Има определени "сигурни" теми на разговор - децата, домашните любимци и храната например. Всеки родител обича да разказва за децата си, така че това си е златна мина.

4. Директният подход - просто се представете и се "гмурнете" в разговора. Това може да е доста притеснително за по-срамежливите хора, но ще се учудите колко добре сработва. Увереността ви ще впечатли отсрещната страна.

 

Редактор: Деница Райкова

Източник: expert.bg