Изкуството да водите разговор може да ви влезе в употреба

...
Изкуството да водите разговор може да ви влезе в употреба
Коментари Харесай

4 полезни съвета за водене на разговор

Изкуството да водите диалог може да ви влезе в приложимост в доста обстановки - нови сте в офиса, сами сте на празненство, чакате на дълга опашка и желаете да убиете времето и така нататък За мнозина обаче е мъчно още от начало да поддържат връзка свободно с непознати. От Business Insider дават няколко съвета, които ще ви оказват помощ да се отпуснете и да предразположите другите.

1. Задавайте въпроси с отворен край. Хората обичат да приказват за себе си, тъй че им дайте тази опция. Например - не питайте просто от кое място е някой, а и харесва ли му къде живее в този момент, къде е живял преди. Вместо да попитате единствено дали му харесва храната, попитайте го за обичаната му храна или пък къде е пътувал последно,

2. Използвайте пресечните точки между тях. Може би индивидът носи същата марка обувки като вас - направете му комплимент за стила му. Или пък забелязвате, че има значка на университета, който и вие сте приключили. Заложете на тази обща връзка, с цел да разчупите леда.

3. Има избрани " сигурни " тематики на диалог - децата, домашните любимци и храната да вземем за пример. Всеки родител обича да споделя за децата си, тъй че това си е златна мина.

4. Директният метод - просто се представете и се " гмурнете " в диалога. Това може да е много притеснително за по-срамежливите хора, само че ще се учудите какъв брой добре сработва. Увереността ви ще впечатли отсрещната страна.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР