Изкуственият интелект вече се използва в много продукти и услуги(снимка:

...
Изкуственият интелект вече се използва в много продукти и услуги(снимка:
Коментари Харесай

Google ще вгради AI във всичките си ключови продукти


Изкуственият разсъдък към този момент се употребява в доста артикули и услуги
(снимка: CC0 Public Domain)

Появата на ChatGPT даде мощен подтик на разработките и внедряването на изкуствен интелект в разнообразни артикули и услуги. В отговор на предизвикването Гугъл има намерение да интегрира AI във всичките си основни услуги.

Гугъл е водещ фактор в системите с изкуствен интелект, развивайки планове с дълготрайна възвръщаемост. Въпреки че OpenAI изпревари интернет колоса в региона на генеративните AI системи с въвеждане на интелигентния чатбот ChatGPT, Гугъл има намерение да реализира водачество, заради мащаба на внедряването на личен езиков модел и към този момент съществуващите разработки.

ChatGPT е предизвикателство за Гугъл в региона на интернет търсенето. Ситуацията е още по-опасна за компанията, като се имат поради тесните връзки на OpenAI с Microsoft, която стартира да интегрира ChatGPT в своите артикули и е главният вложител в разработчика.

Според някогашни и сегашни чиновници на Гугъл, на които се базира Блумбърг, бързите промени, провокирани от ChatGPT, са тревожни. Известно е, че шефът на компанията Сундар Пичай се зае да вникне в детайлите на съответни артикули, а създателите Лари Пейдж и Сергей Брин също се върнаха към по-активна работа.

Като цяло управлението на Гугъл разгласи „ червен код ” по отношение на появяването на ChatGPT, издавайки инструкция за прибавяне на генериращ AI към всички артикули на компанията с над един милиард консуматори в границите на няколко месеца.
още по темата
Пичай уточни AI като приоритет за компанията още през 2016 година Изкуственият разсъдък към този момент се употребява в рекламния бизнес, Gmail и други артикули. Според откривателите на Zeta Alpha, Гугъл води топ 100 на най-цитираните публикации за AI през 2020-2022 година С други думи, OpenAI е „ събудил латентен колос ”, който е изпреварил с години промишлеността в тази област.

Проблемът е, че развиването на технологии като ChatGPT може да навреди на бизнеса на Гугъл. Компанията надали ще се интересува от издаване на прецизен обстоен отговор на поръчка за търсене вместо доста връзки. Но Гугъл може да остане без избор, защото доста компании ясно демонстрираха желанието си да продължат напред в тази област.

Освен всичко друго, редица започващи компании са основани от някогашни чиновници на Гугъл, в това число Neeva, Perplexity AI, Tonita и Vectara. Те имат намерение да преразгледат правилата на търсене, употребявайки огромни езикови модели.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР