Изкуственият интелект сякаш навлиза във всичко напоследък, но не е

...
Изкуственият интелект сякаш навлиза във всичко напоследък, но не е
Коментари Харесай

Бил Гейтс обясни как AI може да убие онлайн магазините и търсачките

Изкуственият разсъдък като че ли навлиза във всичко в последно време, само че не е надалеч моментът, в който AI ще Е всичко. Поне в случай че имаме вяра на съоснователя на Microsoft Бил Гейтс - човек, прочут с това, че има известна визия от софтуерните трендове.

Според него огромната смяна ще пристигна с внедряването на т.нар сътрудници с AI, които ще могат самостоятелно да правят доста от нещата, които сега изискват човешка интервенция и на които се крепи цифровата стопанска система.
 Изкуственият разсъдък към този момент трансформира пазара на труда в българския IT бранш, само че има ли мотиви за паника?
Изкуственият разсъдък към този момент трансформира пазара на труда в българския IT бранш, само че има ли мотиви за паника?

" Всички ние ще го употребяваме, всички ние би трябвало да го употребяваме "

Контекст : Вероятно към този момент сте пробвали чат бота ChatGPT или най-малко сте чували за него. Той е нещо доста друго от AI сътрудниците - просто връща информация по поръчка от потребителя. В този смисъл ботът е подвластен от човешката интервенция.

Агентите, от своя страна, имат опция да вземат решения за стъпките, които е належащо да създадат, с цел да изпълнят дадена задача.
 Заплаха за националната сигурност? Съединени американски щати желаят да контролират изкуствения разсъдък
Заплаха за националната сигурност? Съединени американски щати желаят да контролират изкуствения разсъдък

Бързата инвазия на технологиите тормози администрацията на Джо Байдън

Най-общо казано, в случай че на таблото на колата ви се появи известие за неточност и попитате ChatGPT какво да вършиме, той ще ви напише възможна причина за казуса и стъпки какво да извършите. AI сътрудникът също ще ви даде пояснение, само че също по този начин ще резервира час при вашия механик; ще ви даде предложение за най-безопасния път, по който да закарате автомобила до сервиза и ще ви наеме кола чартърен за предстоящото време на ремонта.

Звучи доста футуристично, само че на процедура няма доста аргументи да не работи - множеството услуги в наши дни са свързани с световната мрежа и употребяват разнообразни автоматизирани протоколи, към които AI може да се включи.

В прав текст : " Никога няма да отворите уеб търсачка още веднъж, няма да отворите платформа за работливост и в никакъв случай няма да посетите Amazon още веднъж ", съобщи по време на конференция в Сан Франциско Гейтс, представен от " Ройтерс ".

Според него някои от най-големите имена в интернет пространството през днешния ден може да изчезнат на следващия ден.
 Кои компании ще завоюват (или загубят) от въвеждането на изкуствен интелект?
Кои компании ще завоюват (или загубят) от въвеждането на изкуствен интелект?

А какво е ситуацията при снабдители на " облачни " AI услуги

Детайли : Бил Гейтс е на мнение, че бизнесът осъзнава значимостта на AI сътрудниците и първият, който успее да сътвори работещо решение, ще има преобладаващо състояние на пазара.

Той разяснява, че " би бил отчаян ", в случай че Microsoft не вземат участие в тази борба, само че по думите му 50-процентов е шансът крайният победител да се окаже започваща компания.
 Изкуственият разсъдък на Microsoft бърка данни, години и обстоятелства
Ще се спука ли AI балонът: Новият чат бот на Microsoft прави фрапантни неточности

Софтуерният инженер Дмитри Бреретон откри съществени дефекти още в демонстрацията на AI търсачката на Bing

От друга страна : AI сътрудниците към момента са в по-голяма степен идея, в сравнение с действителен артикул. Експериментални платформи като AutoGPT работят доста ненадеждно и също така изискват доста огромен запас. Към момента не е ясно по какъв начин ще бъдат позволени тези проблеми, изключително в случай че би трябвало да се реализира световен мащаб.

Още нещо: Бил Гейтс не пропусна да показа своето терзание за пазара на труда и измененията, които ще настъпят в него поради AI:
Работниците са застрашени от новото потомство хуманоидни роботи, които имат огромно евентуално приложение в промишлеността. Генеративният изкуствен интелект се оправя все по-добре със основаването и редактирането на текстове и разбора и визуализирането на данни, което може да заплаши чиновниците на административни длъжности.
Според съоснователя на Microsoft и в двата случая не приказваме за бъдещи възможни опасности, а за действителна скорошна опасност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР