Изкуственият интелект навлиза във все повече сфери. Сега той ще

...
Изкуственият интелект навлиза във все повече сфери. Сега той ще
Коментари Харесай

AI следи за нарушения на шофьори на камиони

Изкуственият разсъдък навлиза във от ден на ден сфери. Сега той ще се внедрява и за надзор по пътищата.

Полицейските патрули, отговарящи за региона на автомагистрала в Северна Каролина, към този момент употребяват нова технология за нарушителите. Целта е да се разпознават водачите на камиони, които употребяват телефоните си, до момента в който карат.

Патрулите са разположили съоръжение по I-40, с което да се ограничи разсейването на водачи на търговски транспортни средства.

Новата технология употребява камери, с цел да прави фотоси на табелите на преминаващ камион, както и на водача в кабината. След това технологията за изкуствен интелект (AI) в границите на системата ще дефинира дали водачът на камиона употребява телефона си или е заплеснат по различен метод. След това AI за секунди уведомява служителите на реда, които са наоколо, тъй че да може да се извърши прекъсване на нарушителя. Уебсайтът на компанията споделя, че технологията може даже да даде на полицията таймер за назад отброяване, показващ по кое време транспортното средство ще доближи патрула.

Глобите за нарушаването ще бъдат до $100.

Освен за потреблението на телефон, системата може също да разпознава нарушавания свързани с защитните колани.

Фокусът за момента е ориентиран към водачите на търговски транспортни средства, а не върху пътнически транспортни средства.

След появилата се информация, тираджии разясниха:

„ Друга форма на нарушаване на поверителността, луди сте, в случай че мислите, че това се употребява за следене за нарушавания. “

„ Ще пишат ли фиш за промяна на екрана на навигацията или радиото? “

„ Трябва да стартират да пишат санкции и за леките коли. Като водач на камион съм се нагледал на доста водачи на коли, които си пишат или приказват с телефон в ръка, до момента в който карат. Правилата би трябвало да са за всички. “



Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР