Изкуственият интелект може да навреди на здравето на милиони хора

...
Изкуственият интелект може да навреди на здравето на милиони хора
Коментари Харесай

Изкуственият интелект е екзистенциална заплаха за здравето ни, предупредиха експерти

Изкуственият разсъдък може да навреди на здравето на милиони хора и да бъде екзистенциална опасност за цялото човечество, предизвестиха специалисти.
ИИ има капацитета да направи гражданска война в опазването на здравето като усъвършенства диагностицирането на обособени болести, да откри по-добри способи за лекуването им и да даде грижа на повече хора. В същото време развиването на ИИ има капацитета да развие отрицателни здравни последствия, настояват здравни специалисти от Англия, Съединените щати, Коста Рика и Малайзия. Техните мнения бяха оповестени в реномираното издание „ Би Ем Джей Глобал хелт “.
Използването на ИИ в опазването на здравето крие опасности от евентуални неточности, които могат да навредят физически на пациентите. В същото време се обръща внимание на сигурността и отбрана на персоналните данни.
Експертите считат, че потреблението на ИИ може да утежни обществените и здравни неравенства.
Един от образците е потреблението на пулс оксиметър, основан на изкуствен интелект. След проби е открито, че той мери повишени стойности на О2 в кръвта на пациенти с по-тъмна кожа, което води до подценяването на хипоксия.
ИИ може да навреди на здравето на милиони поради обществените избрания на термина и с потреблението на смъртоносни самостоятелни оръжия. В същото време психическите отблясъци върху хората от всеобщата безработица, която ще донесе развиването на ИИ, също се регистрират като отрицателни за здравето.
Експертите обръщат внимание най-много на така наречен самообразован изкуствен интелект, който – най-малко на доктрина – след време ще се научи да извършва всички вероятни човешки дейности.
Те предизвестяват, че са нужни всеобхватни благодаря за контролиране на потреблението на изкуствен интелект в бъдеще.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР