Изкуственият интелект, ключова технология за дигиталната трансформация, играе все по-важна

...
Изкуственият интелект, ключова технология за дигиталната трансформация, играе все по-важна
Коментари Харесай

AI набира сили в Китай

Изкуственият разсъдък, основна технология за цифровата промяна, играе все по-важна роля за ускорение на устрема на Китай за индустриално надграждане и поощряване на задълбочената интеграция на цифровата и действителната стопанска система. Развитието на китайската AI промишленост реализира забележителен прогрес в последните години, като опциите за софтуерни нововъведения в някои области се подреждат измежду най-хубавите в света, съобщи .

Доклад на Станфордския университет демонстрира, че предходната година Китай е подал повече от половината поръчки за патенти в областта на технологиите за изкуствен интелект в света. Китай продължава да е водещ в света по брой научни изявления за AI, отчети от конференции и свързани изявления. В отчета се споделя още, че китайските откриватели са най-продуктивните през последните години, публикувайки 27,5 % от всички публикации в научни журнали за изкуствен интелект по света, до момента в който откривателите от Съединените щати съставляват 12 %.

Официалните данни демонстрират, че цената на главните промишлености на AI в Китай надвишава 400 милиарда юана (56,6 милиарда долара), а броят на обвързваните предприятия възлиза на повече от 3000.

Китайските софтуерни компании влагат съществено в проучвания и разработки, основани на AI. През 2017г. „ Байду “ беше определен да управлява основаването на национална лаборатория за изкуствен интелект в дълбокото образование (Deep learning - техника за машинно образование, която учи компютрите да вършат това, което е естествено за хората: да учат посредством пример). Технологиите в тази сфера на изкуствения разсъдък се ползват извънредно мощно в региона на независимите коли.

Целта на интелигентната промяна на промишленостите и обществото, донесена от AI, е да се задоволят потребностите на хората — да се направи технология, която да служи на човечеството, като основава повече стойност и способства за обществото. Задълбочената интеграция на цифровите технологии с действителната стопанска система в допълнение ще ускори преимуществата на Китай в световните вериги за доставки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР