Изкуственият интелект (AI – Artificial Intelligence) навлезе в живота ни

...
Изкуственият интелект (AI – Artificial Intelligence) навлезе в живота ни
Коментари Харесай

Logiscool учи децата как да използват изкуствения интелект

Изкуственият разсъдък (AI – Artificial Intelligence) навлезе в живота ни и упованията са занапред да оказва своето влияние върху от ден на ден аспекти от нашето всекидневие. Ето за какво в актуалния бързо изменящ се свят цифровата просветеност, логическото и сериозното мислене и програмирането, обвързвано с потреблението на изкуствен интелект, са от все по-голямо значение за сполучливото бъдеще на децата, уверени са във веригата школи по програмиране Logiscool България.

“Държавната учебна система не съумява да бъде в крайник с бързото развиване на технологиите, заради което доста възпитаници избират да посещават извънкласни курсове по осведомителни технологии. В Logiscool преподаваме изкуствен интелект в нашите курсове, ателиета и лагери от 2021 година насам. В тях учим децата по какъв начин работи изкуственият разсъдък, по какъв начин да го употребяват със специфичен акцент върху неговото отговорно и етично развиване. Светът се трансформира и през идващите десетилетия ще бъде от значително значение да се научим по какъв начин да живеем и да си сътрудничим с изкуствения разсъдък, да знаем какво съставлява той и по какъв начин можем да го преподаваме ” – споделя Николай Цонев, съосновател на Logiscool България.

Той акцентира неправилното за доста хора разбиране, че изкуственият разсъдък е ChatGPT и Bard. “Това са единствено две от голям брой приложения, задвижвани от изкуствен интелект. Днес той обгръща хиляди стратегии и е в основата на някои от най-популярните онлайн платформи ” – прибавя още Николай Цонев.

Целта на ръководената от него просветителна организация е да помогне на децата да се трансфорат в сериозно мислещи хора, които употребяват технологиите по умишлен и потребен метод, вместо да бъдат просто пасивни консуматори. Затова Logiscool дава на учениците на възраст от шест до осемнадесет години умения за програмиране и цифрова просветеност, които се основават на сертифицирана на международно равнище образователна стратегия.

В сходство с най-новите просветителни способи, образованието в Logiscool е основано на прекарвания, които интензивно ангажират децата и им разрешават да учат съгласно възрастта и равнището на знанията им. Курсовете, лагерите и ателиетата на просветителната организация образоват освен по какъв начин работи изкуственият разсъдък, а и по какъв начин да сътворяваме с него текст, изображения, глас, музика, да разпознаваме лица и придвижвания, да създаваме модели за машинно образование, визуализация на данни, чатботове и други.

В класовете на Logiscool се преподават основите на следеното и неконтролирано (машинно) образование, числовите модели и kNN логаритмите. На учениците се дава опция да програмират интелигентни логаритми в границите на личната платформа за програмиране на компанията, която прави кода елементарно понятен и усвоим. Децата получават и опция да програмират и ползват логаритми за машинно образование на Python – един от най-широко употребяваните езици за програмиране през днешния ден.

Едно от най-важните умения, на които Logiscool образова учениците си, е виновното потребление на технологиите. Подобно на метода, по който те се образоват в безвредна работа с интернет, се срещат и с вероятните опасности и последствия от изкуствения разсъдък.

“Програмирането и цифровата просветеност през днешния ден дават на децата умения, подготвящи ги за бъдещето, в което технологиите ще играят все по-важна роля. Знанията по програмиране са основополагащи при ръководството на системи, следени от изкуствен интелект, защото той продължава да става все по-голям в разнообразни сфери на живота ни ” – обобщава Ива Янкова, съосновател на Logiscool България.

Повече информация за курсовете на Logiscool може да видите тук: https://www.logiscool.com/bg/programs/courses
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР