Изкуствената трева е обявена за виновна за замърсяването на околната

...
Изкуствената трева е обявена за виновна за замърсяването на околната
Коментари Харесай

Обвиниха изкуствената трева в замърсяване на природата

Изкуствената трева е оповестена за отговорна за замърсяването на околната среда, защото полиетиленови и полипропиленови нишки, от които тя се състои, са видяни във водоемите на крайбрежните градове, оповестява N+1.

Изследователи от Университета в Барселона организираха изследване в Андалусия и откриха, че изкуствените тревни площи са един от главните източници на замърсяване на Средиземно море с пластмаса.

Статия, оповестена в списание Environmental Pollution, привежда данни, че до 15% от макро- и мезопластмаса, в това число полиетиленовите и полипропиленовите нишки от изкуствена трева, са открити във водоеми.

Например река Гуадалкивир в течение на един ден носи до 20 хиляди пластмасови нишки, а на квадратен километър повърхностни води на Средиземно море - 213 200 частици.

Изкуствените тревни площи, необятно употребявани като сурогат на естествените покрития на разнообразни места, съдържат към 86% полиетилен и 14% полипропилен. Използването им води до попадането на пластмасови частици в околната среда. Преди това такива потоци от пластмаса не са били количествено оценени.

Според...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР