Изкуствен интелект в помощ на държавата - властите във Франция

...
Изкуствен интелект в помощ на държавата - властите във Франция
Коментари Харесай

Изкуствен интелект срещу нарушители: Във Франция търсят недекларирани съоръжения чрез сателити

Изкуствен разсъдък в помощ на страната - управляващите във Франция употребяват новите технологии, с цел да открият дали хората имат недекларирани плувни басейни в парцелите си. До момента откритите извършители са над 20 000, което може да усили данъчните заплащания към Франция с милиони евро.

Данъчните управляващи във Франция употребяват нов способ на работа, с цел да хващат нарушителите. Чрез сателитни фотоси те са основали логаритъм, с който откриват недекларираните плувни басейни в дворовете на хората.

 
От тази въздушна фотография можем да забележим басейн вдясно от къщата. Но в случай че създадем инспекция в имотния указател, от този басейн няма и диря.
Марина Фаж, Главна дирекция за обществени финанси във Франция

Досега управляващите са разкрили над 20 хиляди басейна, което се равнява на близо 10 млн. евро изгубени доходи от такси. На фона на лимитираните финансови средства и предстоящото закъснение на стопанската система това са пари, от които Франция се нуждае.

Заради горещините през лятото доста французи взеха решение да изградят басейни в домовете си. С това се усилва цената на парцелите им, а оттова и дължимите налози за тяхното имущество. Данъчните управляващи се надяват, че изкуственият разсъдък ще им помогне и в откриването на други недекларирани уреди.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР