Изключително за бъдещето на Бургас и целия регион се проведе

...
Изключително за бъдещето на Бургас и целия регион се проведе
Коментари Харесай

Постави ли Димитър Николов егото си пред благото на Бургас?

Изключително за бъдещето на Бургас и целия район се организира в Бургас в петък. Тя бе инициирана от регионалния шеф, който предложения на нея кметовете на всички 13 общини , както и представители на туристическия бранш. Идеята бе да бъде разисквано бъдещето на района през летния сезон и най-много на летище Бурга с, което може да бъде затворено за цели шест месеца поради ремонт.

Въпреки значимостта на срещата, тя не бе почетена от огромна част от кметовете , като най-осезателно можеше да се усети неналичието на градоначалника на регионалния град Бургас Димитър Николов , чието наличието беше и най-важно. Той даже не бе благоволил да изпрати собствен представител, който да показа мненията, концепциите и упоритостите на Община Бургас за идния летен сезон и предстоящите проблеми, свързани с него или, в случай че е имало подобен представител, не се е схванало, че е в залата.

Отказът от наличие под каквато и да е форма демонстрира от една страна, че Димитър Николов слага преди всичко персоналната си омраза с Пламен Янев и от друга, че оставя на назад във времето икономическото развиване на Бургас . Всеки един кмет, като представител на институцията Община Бургас, по принцип би трябвало да се усеща задължен да почете покана , пристигнала от друга мощна институция в лицето на Областна администрация. По този метод Димитър Николов можеше да покаже на жителите, немалка част от които са негови гласоподаватели, че слага на назад във времето егото си и политическата си принадлежност , с цел да се свърши нещо потребно за Бургас.

Подобни дейности на Димитър Николов могат да се поясняват и като разследване от обстоятелството, че той сега кара своя пети мандат като кмет на Бургас . Историята е посочила, че прекомерно дългото задържане на властова позиция нормално води до авторитаризъм, злоупотреби, изолираност и загуба на връзка с действителността . В случая може би става дума тъкмо за това, защото Николов на процедура пренебрегва един от най-важните настоящи проблеми за целия район.

От друга страна с дейностите си регионалният шеф Пламен Янев за следващ път сподели, че за него развиването на района е преди всичко , като съобщи подготвеност за разговор с всички кметове, без значение от коя политическа партия са или какви други спорове може да има с тях. Според мнозина със своите дейности и работа в интерес на обществото Пламен Янев се е потвърдил и това го прави един от най-успешните регионални шефове на област Бургас за всички времена.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР