Изключително удобен начин за плащане е този с карта или

...
Изключително удобен начин за плащане е този с карта или
Коментари Харесай

Какво да направим, когато банкоматът глътне картата

Изключително комфортен метод за заплащане е този с карта или по банков път. Понякога обаче просто ни трябват пари в кеш и тичаме до банкомата да си изтеглим. Може да изберете подобен на вашата банка или на друга съгласно това кой ви е най-удобен. А самото изтегляне на пари става в няколко лесни стъпки, които се извършват за под една минута. Това обаче е по този начин, в случай че не се стигне до някакъв проблем.

Понякога банкоматът може да глътне картата ни и да се чудим какво да вършим. Ако сте попаднали на подобен, който се намира до вашата банка, добре, само че може и да не сте. Тук сме облагодетелствани, тъй като в чужбина казусът е още по-голям.

Има няколко аргументи, заради които банкоматът може да глътне картата и да не ни я върне назад.

Първата допустима причина за това е, в случай че въведете пин кода си три следващи неверни пъти. Тогава банкоматът взема решение, че някой се пробва да открадне картата и я гълта. Освен това, може да изпаднете в такава обстановка, в случай че картата ви е с изминал период. Друг случай, в който картата ви ще остане в банкомата е, в случай че не си я вземете незабавно откакто излезе от него. Тогава машината взема решение, че картата е забравена и я прибира. Естествено, може да се попаднали на развален банкомат, който да глътне картата ви без да има забележима причина за това.

Какво може да извършите в този случай? Опитайте да натиснете бутона „ анулация “, или „ отвод “, който нормално е обагрен в алено или има червен знак. Ако устройството е забило, това ще го накара да тръгне и да върне картата.

Ако това не подейства, вижте нали картата е глътната от банкомат на вашата банка или на непозната такава. Ако е на вашата, звъннете, кажете за казуса, блокирайте картата и заявете, че желаете да си изкарате нова или питайте дали можете да получите същата. Ако обаче банкоматът е на друга банка, би трябвало да се обадите и до вашата, и до съответната непозната банка. Най-напред би трябвало да блокирате картата, казвайки данните на вашата банка. След това се обаждате на другата и казвате в каква обстановка сте изпаднали. Служителите би трябвало да ви обяснят по какъв начин можете да върнете картата си назад.

Никак не е прелестно да попаднем в такава обстановка, само че хубавото е, че решение има и то е обвързвано с няколко позвънявания и вероятно вървене до банката за взимане на картата. Бъдете деликатни, когато теглите пари от банкомат и вземете нужните ограничения, в случай че машината глътне картата ви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР