Изключително нисък резултат отбелязва кандидат-президентът Лозан Панов, който вместо на

...
Изключително нисък резултат отбелязва кандидат-президентът Лозан Панов, който вместо на
Коментари Харесай

Двама от ИК на Панов се извиниха за издигането му, слушал само пиарката си

Изключително невисок резултат отбелязва кандидат-президентът Лозан Панов, който вместо на балотажа, за който претендираше, се оказа чак пети след Движение за права и свободи и „ Възраждане “.

Ниският брой гласове наподобява не идва изненадващо за част от хората, които го издигнаха за изборите. Пепи Кънчев и Емил Георгиев от „ Правосъдие за всеки “ дефинираха кандидатирането на Панов като неточност. Те признаха, че са разбрали, че са сбъркали, още когато Лозан Панов заприказва против Румен Радев. Впоследствие той на няколко пъти ги изумил с отвод да следва обща тактика и със слушане единствено на личната си пиарка.

Пепи Кънчев, Facebook

„ Изборите за Президент минаха и към този момент е време да споделим някои неща от миналата акция. Много от вас ми писаха „ вие издигнахме Лозан Панов, за какво приказва такива неща, спрете го, какво вършиме “ и доста други сходни.

Какво в действителност се случи?

Както си спомняте „ Правосъдие за всеки “ издигнахме кандидатурата на Лозан Панов за Президент. Бяхме впечатлени от борбите, които той водеше във Висш съдебен съвет против чугунено статукво и за някаква промяна от вътрешната страна и вярвахме, че като държавен глава ще продължи да го прави.

Учредихме Инициативен комитет, събрахме нужните по закон 2500 подписа в студено и дъждовно време, разкрихме банкова сметка, сформирахме избирателен щаб. Репликата за „ подправения воин “ таман бе изречена. Тогава събрахме щаба да поговорим за посланията на акцията. Идеята беше претендентът и ИК да имаме ясни послания към хората и да бъдат в синфония (на старогръцки значи доста звуци дружно като един). Предложихме да включим специалисти в региона на геополитиката, тематиката Северна Македония, защита и сигурност да приготвят претендента, както и ИК за медийните изяви по време на акцията.

Преходът на говорене от арбитър на политик трябваше да стане доста бързо. Отговорът на нашето предложение от претендента беше, че той САМ ще дефинира посланията си, САМ ще избере кой да го съветва, САМ ще дефинира програмата си в акцията и визитите из страната, САМ ще дефинира кой член ИК в коя медия ще приказва в наложителен синхрон с неговите послания. Това ни беше обявено деня на изявлението на Панов, в което упрекна настоящия президент, че не е подкрепил парламентаризма и е следвало да организира диалози с ГЕРБ и Движение за права и свободи за сформиране на държавно управление.

Целият ИК и прясно образуван избирателен щаб бяхме изумени от това негово изявление! Поискахме пояснение. Беше ни обяснено, че посланията самичък ще си ги готви, че визитите в страната ще ги прави дружно с локални представители на Демократична България, че ще разчита главно на своята ПР-ка. Разбрахме, че избирателен щаб няма да има, а ИК бе предварително освободен. Добре, че това се случи в самото начало на акцията. Тогава това донесе отчаяние, че с подобен ИК в действителност имаше вяра да се стигне до балотаж, само че и облекчение, че внезапно се върнахме към елементарния ни метод на живот.

Цялата акция, която видяхме беше напълно проведена, извършена и изговорена от самия претендент без присъединяване и помощта на ИК.

Опитахме и не успяхме. Бяхме разполагаем до края все пак протичащо се. Вярвам в лоялността, стискахме зъби и премълчавахме, с цел да не навредим на акцията на претендента.

Искам да се извиня на всички, които подведох с издигнатата от ИПВ кандидатура. Да, заблудих ви, за което ви апелирам да ми простите.

От тази акция научих следните истини:

1. Разбрах, че в една Президентска акция е допустимо обликът за претендента и самия претендент изцяло да се разминават.

2. Научих също, че не можеш да окажеш помощ на някой, който не търси помощта ти.

3. Когато даваш непотърсен съвет, получаваш недостоен пестник.

Ще продължа с напъните си да изяснявам правосъдната промяна, да увещавам политиците, какъв брой тя е значима, гражданския напън за смяна в Конституцията и законите ще продължи. Надявам се в тази борба да останем дружно!

Успешна седмица на всички! “

Емил Георгиев

„ Изборите минаха, резултатите са тук, време е за равносметка и тя не е приятна.

Участвах в инициативния комитет, издигнал Лозан Панов като претендент в президентската конкуренция. С убеждението, че издигаме потвърдил се във времето герой за правораздаване, управленец, достигнал кариерния си връх в правосъдната власт, подготвен да бъде общественик на още по-високо ниво. Проведената от Панов и екипа му акция ми сподели, че съм сбъркал.

Не бях част от този екип, като това се отнася до съвсем целия предприемчив комитет, може би като се изключи един-двама души от него. Още в самото начало след регистрацията на кандидатурите в ЦИК пристигнаха медийните участия с неразбираемите и даже стъписващи тези. Разбрахме, че това са отправните точки на претендента ни, които счита да разпростира и надгражда в своята акция. Дадохме противоположна връзка какви са преобладаващите публични реакции на дотогавашните му изяви, изключително след изявлението пред „ Свободна Европа “, помните там - със отбраната на парламентаризма и неположените старания за сформиране на коалиция сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. Прие се единствено за сведение с претекста за оперативната автономия на самостоятелния претендент, който самичък дефинира всичко и надлежно самичък дава отговор за всичко. Добре, си казахме, претендентът ни е самостоятелен и следва да уважим волята му, щом е такава. Велислав Величков го и сподели в свое присъединяване в „ Седмицата на Дарик “. От там насетне каквото никой не ни изиска, не сме му и давали.

Останалото го знаете.

Ще видите и други мнения, представящи ви обстоятелствата иначе. За мен е значимо да ви дам своето.

Отчитам присъединяване си в това начинание като неточност, за която скърбя и се оправдавам.

Каузата, стояща зад него, обаче си остава. Тя е по-голяма и по-важна от всевъзможни кандидатури, поради което и аз оставам с нея. “
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР