Изключително натовареният дневен ред на американския президент му попречи да

...
Изключително натовареният дневен ред на американския президент му попречи да
Коментари Харесай

Форумът в Давос: Виртуално, без Байдън, но с Путин

Изключително натовареният дневен ред на американския президент му попречи да вземе присъединяване в тазгодишния Световен стопански конгрес в Давос, само че наличието му се усещаше косвено. Почти всички водачи го поздравиха с встъпването в служба и показаха вяра за по-добро съдействие със Съединени американски щати в бъдеще. Форумът е във виртуален формат, а Съединени американски щати са показани от основния медицински консултант Антъни Фаучи и пратеника за климата Джон Кери, оповестява.
Съединени американски щати бяха съществена тематика в изявлението на китайския водач Си Цзинпин, който обаче говореше, без да ги загатва. Президентът на Китай прикани страните по света “да изоставят идеологическите предубеждения ” и да не се намесват в непознати каузи. Той съобщи, че “студена война, гореща война или софтуерна война ще навредят на ползите на всички страни ”.
 Американският Сенат утвърди Антъни Блинкен за държавен секретар Американският Сенат утвърди Антъни Блинкен за държавен секретар
Сенатът на Съединени американски щати утвърди кандидатурата на президента Джоузеф Байдън за началник на Държавния департамент в лицето на Антъни Блинкен. Гл...
“Много забавно и обемно изявление ” се чака да направи в сряда Владимир Путин съгласно думите на представителя на Кремъл Дмитрий Песков. Руският президент не е взел участие 11 години във форума, а в този момент ще го направи в миг, когато целият свят е против него поради хвърления в пандиза Навални.
Във вторник в събитието се включи и Ангела Меркел. Германският канцлер изрази вяра, че Съединени американски щати при президента Байдън ще имат предпочитание да работят с Организацията за икономическо съдействие и развиване по данъчното облагане на цифровите компании. Тя приветства решението на американския президент за връщане в СЗО. Меркел съпостави актуалната обстановка с “природно злополучие, което се случва един път на 100 години ” и което сподели на човечеството, че към момента подвластен от природата. Според нея обаче коронавирусната пандемия “показва слабостите и минусите на нашата система ”, само че също по този начин нейната резистентност и мощните ѝ страни ”. Основният възторг на немският водач бе справедливото систематизиране на имунизациите в интервала на незадоволителни наличия. Да се задълбава коя страна каква ваксина получава, ще сътвори проблем в световните каузи, предизвести Меркел.
Ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен уточни на собствен ред, че новите управляващи в Съединени американски щати би трябвало да си сътрудничат с Европа, с цел да бъде лимитирана “извънредната власт ” на софтуерните колоси. Тя изиска обществените мрежи да разкрият по какъв начин работят техните бизнес модели и логаритми, тъй като “не можем да приемем, че решения, които засягат нашата народна власт, се вземат само от компютърни стратегии ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР