Изключителен гаф с хартиените бюлетини в мездренското село Върбешница. Бюлетините

...
Изключителен гаф с хартиените бюлетини в мездренското село Върбешница. Бюлетините
Коментари Харесай

Гаф с вота: Спряха гласуването в мездренско село – свършиха бюлетините

Изключителен гаф с хартиените бюлетини в мездренското село Върбешница. Бюлетините за общински съветници и кмет на Община Мездра стигат, само че няма задоволително за избора на кмет на селото.

Това се е схванало още във вчерашния ден. От 300 гласоподаватели – могат да гласоподават единствено 200. Останали са две бюлетини и гласуването е прекратено в 14 часа.

Още на 2 ноември ОИК Мездра утвърждава и тиража на бюлетините, като за Върбешница са планувани 200. Секционната комисия връща доста гласоподаватели поради неналичието на бюлетини.

„ От 10 часа започнахме да сезираме общинската комисия. Казаха че, ще се оправим, ще печатаме, ще оправим работата. Досега никой нищо не си мръдна пръста. Като казахме, че са останали две бюлетина - занапред ще стартират да печатат и ни подредиха да затворим секцията, до момента в който дойдат бюлетини. Кога ще дойдат - никой нищо не знае. За мен това е бойкот, това е несериозно отношение “, сподели Румен Тодоров, ръководител на секционната комисия.

„ От съвсем два часа очаквам да гласоподавам и няма бюлетини, не знам по кое време ще дойдат и нищо не знам какво ще стане “, разяснява Десислава Николова от Върбешница.

С решение от 14:27 часа ОИК Мездра спря гласуването в село Върбешница до изговаряне на ЦИК. Такова пристигна след 17 часа. С решение на ЦИК са разпечатания 80 копия на бюлетини на принтера в секцията и след нанасяне на номерата на ръка и формиран протокол гласуването ще бъде възобновено.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР