Изказването на президента Румен Радев, по време на откриването на

...
Изказването на президента Румен Радев, по време на откриването на
Коментари Харесай

Фейсбук за думите на Радев от Рожен: Сталинизмът, като бетонира някоя глава, е завинаги

Изказването на президента Румен Радев, по време на откриването на пилона с българското знаме на Роженските поляни нагнети напрежение в обществените мрежи. Форумът прегря поради думите на президента: Който не харесва пилона на Рожен е " аварирал безродник и нихилист ".
Появиха се и доста колажи и карикатури, иронизиращи думите на индивида, който би трябвало да въплъщава нацията и да я сплотява. Основателно се слага и въпросът – за какво се похарчиха 1 млн. лева за бетон, гагантомания и подправен национализъм, а знакови здания и монументи от славната ни история тънат в давност и съсипия.

Faktor.bg събра по-интересните мнения:

Любомир Гешев:
Президенте, за мен не сте господин, а не мога да си изкривя душата и да употребявам уважаеми...
Вие тая вечер си позволихте да оскърбите българската уважаваща себе си интелегенция, наричайте ги БЕЗРОДНИЦИ и НИХИЛИСТИ!...Защото не харесват грандоманският ви план, който нарушава ред закони. Освен надарената несъмнено поетеса Маргарита Петкова, всезнаещият болшевик професор Пантев и титаните на интелекта Доктор Хонорис...Христо Стоичков и Димитър Бербатов, посочете едно значимо име в културата, науката, медицината...които да застанат зад политическата ви поръчка Пилон Рожен.
Не Президент Радев, българската интелегенция е имала, има и ще има достолепие!
Съгласен съм с Вашето ДА ЖИВЕЙ БЪЛГАРИЯ!
И прибавям С НАМИ БОГ! С тия слова са загивали българите, на които вие без срам употребявате паметта им.
Бог да пази България!

Тома Белен, еколог:
Президентинът цитира Андрей Жданов - член на политбюро на централният комите на Комунистическата партия на Съюз на съветските социалистически републики и шеф на Управление " Пропаганда и пропаганда " на същият Централен комитет.
Той е създател на политическата приложимост на термина безродници. Малко преди гибелта си през 1948 той дава сигнал на сталинската акция против безродниците и космополитите. Кампания довела до убийствата на огромен брой учени и създатели и унищожаването на цели клонове от руската просвета и до възхода на псевдоучени и мошеници.
Сталинизмът като бетонира някоя глава е вечно.

Иво Ангелов:
Ако Алеко беше жив, щеше да напише ``Бай Ганьо на Рожен``.

Горан Благоев, публицист:
Логото на БДЖ е измежду спонсорите на пилона. Пък управлението отхвърля да е дарявало пари. Мистерия. Както е тайнственост за какво нашите железници не са печеливши както посестримите си в Европа. Да не приказваме за положението на вагонното. В Европа влаковете ухаят на ароматизатори, нашите - смърдят на застояло, а тоалетните... Иначе е патриотично - допотопните вагони са предвождани от модерния " Хан Омуртаг ". Е, това, че довечера на Централна гара няма трен, който да тръгне или дойде по разписание, от дълго време не ни впечатлява. Свикнали сме. Важното е трибагреникът да се развява на Роженския стълб...

Полк. Диман Георгиев:
За себе си РадеФ е прав, че сме безродници. Него го интересуват родата, приятелите и най-близките сътрудници, кариерата, службата на императора (Путин), парите.
Човека е с мислене на родов водач, ние президент го направихме.

Цветан Томчев, фотожурналист:
Добро утро, безродници и нихилисти, които катастрофирахте в своето непочтеност!
Приятен ден!

Доц. Стефан Дечев, историк:
Рожен си е най-обикновен фашизъм. Или националкомунизъм късно издание.

Михаил Найденов, вноенен специалист:
След като на евразийския стълб на Рожен се издигне българското знаме, изпод русофилите могат политкоректно да си веят съветското.

Иван Бугтовски, публицист:
Галфон патрон на стълб (с доста бетон).

Полк. Владимир Миленски:
Българското знаме катосмокиновия листна Румен Радев

Жоро Георгиев:
Гротесков тотемистичен шаманизъм, наквасен в примитивна символика, въодушевен от фашизоидна ксенофобия, потикващ към злопаметен реваншизъм и поднесен с обикновения възторг на една не изключително изискана книжовност.
Ей в този момент изслушах заклинанията на Рундьо от Рожен.
Тоя в действителност стартира да става публично рисков.

Адриана Белева:
Радев трансформира патриотизма в кич, всичко отвън труфя разгласи за нихилизъм и безродие.
Под пилона Радев раздели българите на сталинисти и безродници.
Време е някой да сезира Конституционния съд, службите и прокуратурата.

Днес сме " нихилисти и безродници ", на следващия ден ще сме " врагове на народа ".

Иван Тотев, ваятел:

Вчера тържествено откриха пилона и Радев ме жигосах като нихилист и безродник. Заедно с вас, с които сме на сходни отзиви по целия цирк с този " преместваем " обект.
Днес, обаче, стартира съборът на животновъдите. Аз - нихилистът, напълно инцидентно си припомням, че едно време съборът на Рожен нямаше нищо общо с животновъдите и на него не се посочваха високопродуктивни породи овце. А смисълът му и традицията, която се отбелязваше с това събиране на роженските поляни бяха напълно други. Както и да е...
Интересно ми е обаче:
1) Митрофанова през днешния ден измежду поканените ли е?
2) Ако Митрофанова не е преднамерено поканена от Радев, само че въпреки всичко реши да се появи на Рожен, какво вършим?
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР