Изказването на министър-председателя на Албания Еди Рама за обща външна

...
Изказването на министър-председателя на Албания Еди Рама за обща външна
Коментари Харесай

Сръбски министър иска премиерът на Албания да бъде обявен за персона нон грата

Изказването на министър-председателя на Албания Еди Рама за обща външна политика с Косово е ориентирано против районната непоклатимост и е враждебно към Сърбия, съобщи сръбският министър на иновационното развиване и технологиите Ненад Попович и прикани Рама да бъде разгласен за личност нон грата, оповестява БГНЕС.

„ Това изявление, направено в Прищина, в сръбско Косово, по случай 10-годишнината на антиконституционното решение на албанските сепаратисти за обособяване, демонстрира явен и категоричен проект за основаване на Балканите върху сръбска земя на така наречен Велика Албания ”, съобщи Попович.

Той добави, че такива изявления разкриват същинската цел за обособяване на Косово и на тези, които го поддържаха. Според министъра, задачата е била „ прекрояване на границите в района в интерес на албанците, с цел да се провокират нови конфликти и напрежение на Балканите ”.

„ Сърбия е отворена за разговор с албанците за търсене на стабилно решение за статута на сръбската провинция в сходство с конституцията на Сърбия и резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ”, акцентира Попович.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР