Изказването на Делян Добрев, че новината, че Инерком е купила

...
Изказването на Делян Добрев, че новината, че Инерком е купила
Коментари Харесай

И Цветанов отрича: Не, Гинка не е от ГЕРБ, но ще приключим сделката и ще вземем...

Изказването на Делян Добрев, че новината, че " Инерком " е купила ЧЕЗ, е подправена, значи, че страната няма никакво отношение към тази договорка. Електроразпределителните сдружения нямат нищо общо с електропреносната мрежа. Електроразпределителните сдружения са приватизирани, страната взима 33%. След всичките години след приватизионния контракт са извоювани 41 млн лв. дивиденти към страната. 2005 година, с решение на Министерски съвет, се взима решение да не се взима дял от 2004-та и 2005-та, съобщи на Цветан Цветанов пред Българска национална телевизия, съобщи " Блиц ".

" Електроразпределителни сдружения нямат никакво отношение към контролиране цената на тока, тъй като българският парламент взе решение КЕВР да бъде надалеч от властта. За всички тези години има две стратегически сходни сдружения - ЕСО и Булгартранс газ. Тези сдружения са ръководени почтено и правилно от ГЕРБ ", сподели още Цветанов. " Аз не знаех, сигурен съм, че и министър председателят не е знаел за договорката. Това не е по българското законодателство, това си е частна договорка и държавното управление няма в действителност отношение. Ние сме длъжни да осигурим сигурността на хората, че народът няма да има проблеми с ток ", съобщи вторият в ГЕРБ.

" За всичко, което би могло да се направи, би трябвало да има политическа класа, политически партии, които да седнем да приказваме кое е най-добре за страната, а не да пазиме политически пристрастия ", сподели още Цветанов. " Това е една опция, откакто завърши тази договорка, страната да вземе надзорен пакет. Важно е задачата, ние би трябвало да дадем непоклатимост, сигурност, прогнозируемост, уточни някогашният вътрешен министър. " Гинка не е от ГЕРБ. Никой по никакъв метод не е влияел на договорката. Тя е подписана по английското законодателство ", посочи Цветанов. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР