Изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова по време на

...
Изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова по време на
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП остава единствената автентична алтернатива на тази грешна коалиция

Изказване на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на гласуването на министър-председател и състав на Министерски съвет в Народното събрание:
Днес се гласоподава 102-ото българско държавно управление. Българската парламентарна история познава политически взаимни отстъпки в името на България. Но това, което се гласоподава през днешния ден, не е политически компромис и не е за България – това е компромис на две подмолни кохорти в името на личното им оцеляване. Паралелната страна се прегрупира, с цел да възкръсне и да продължи да ръководи. Това прегрупиране минава през трупове, безусловно, през последните дни.
Всичко това е завито в целофан и се сервира на хората като евроатлантическо държавно управление. Кой ви е споделил, уважаеми ГЕРБ, Политическа партия, Демократична България и Съюз на демократичните сили, че корупцията, кражбите, замитането на следи, завладяването на постовете в страната “подписано с кръв “, замяна на изборните резултати с ала-бала с президента, възпрепятстване на правораздаването, криейки се зад имунитети, са европейски полезности. Вашият евроатлантизъм се свежда до смирение и гърчене на тил пред мощните, войната в Украйна и джендър идеологията и няма нищо общо с същинските европейски полезности – господство на закона, правдивост, равнопоставеност, народна власт, глас на народа и отбрана на българския народен интерес в общия ни европейски дом.
Това, което родихте през днешния ден, е еднорък и двуглав Франкенщайн. Днес би трябвало най-малко двама джентълмени от двете групи да си отрежат по една ръка. Не го правете в залата, с цел да не окървавяваме Народното събрание. И както също декларирате – тъй като си нямате доверие между тях, ще си сменяте главите на ротационен принцип, с цел да сте сигурни, че тялото ще продължи да живее.
През цялото време, до момента в който сглобявахте този Франкенщайн, нито дума не обелихте за народа. За тези десетки хиляди, които през 2020 година желаеха смяна на модела на Борисов. Непростимо пропиляване на очакванията на тези хора за по-добър живот. Нито дума за бедността, неравенствата, инфлацията, цените, приходите, стопанската система, опазването на здравето и образованието, за които в предизборна акция обещавахте, че са ви приоритет. Дори и през днешния ден не стана съществено дума за политики. Вие нямате и стратегия – занапред ще пишете управническа стратегия. Имахте едни екселски таблици, които подмятахте “за развлечение “. Днес чуваме декларация от претендента за министър председател, че ще извършите бюджета с 3% недостиг, което означавало опазване на обществените заплащания. Защо не кажете непосредствено на хората – това значи заледяване на приходите. Въпреки че цената на водата, парното, топлофикациите, подвигнаха съвсем с 200%. Това значи увеличение на бедността и неравенствата. Клехте се в името на народа, на 7 млн. души и се прегрупирахте в името на мафията, в името на оцеляването на 10-15 души.
Ще загатна едно име, което през днешния ден никой не смее да спомене в тази зала. Защо ли? Главният прокурор Иван Гешев. Който видите ли бил повлиял на решението на Българска социалистическа партия, което било готово на държавно управление с ГЕРБ.
Дами и господа народни представители, и тук не познахте. Искам да напомня нещо, не на вас, вие сте късопаметни, а на българските жители. Българска социалистическа партия е единствената партия, в която прокуратурата е влизала в опит за вътрешнопартиен прелом. Припомням ви, че прокуратурата образува инспекция, извика ме на разпит, изиска да връчвам призовки на сътрудниците си и да предам документите на партията от няколко съвещания на Националния съвет във връзка за какво е изключен Кирил Добрев от партията. Вие такова нещо да сте чували? Не ви се е случвало. Сигурна няма и да ви се случи. Защото до момента господин Гешев ви пазеше и вие го употребявахте против политическия си конкурент. И в този момент да ми кажете, че Българска социалистическа партия е повлияна от това е просто цинизъм.
Нещо сред вас се обърка. Не е наша работа, вие си знаете. И в този момент основният прокурор реши да организира интервенция „ Чисти ръце ”. Вие пък решихте с противоконституционни закони, прието от вас, че са незаконни, да ограничите тази интервенция „ Чисти ръце ”. Тези, които той ви пазеше и използвахте през годините, в този момент тръгнахте против него, тъй като той реши да разкрие цялата истина за вас. Ние бихме го поощрили в този развой, макар че сме единствената партия, в която прокуратурата е влизала. Тогава дадох конференция и споделих, че прокуратурата се употребява като политическа бухалка като Българска социалистическа партия с вътрешнопартийни преврати. Но това не ни пречи и на мен не ми пречи като ръководител на партията през днешния ден държавнически и обективно да гледаме на процеса, който се случва в страната. Мафията експлоадира от вътрешната страна. Започнахте да си разчиствате сметките. Започнахте да се страхувате от имунитетите си. Вчера „ Продължаваме промяната ” споделя: “Бойко Борисов да се даде имунитета “, през днешния ден Кирил Петков споделя: “А, не, ще има комисия – 6 месеца за неговия имунитет “. Какво е това? И да кажете в този случай, че Българска социалистическа партия се въздейства от някакви процеси в прокуратурата е цинизъм, за който няма да мълчим. Операция „ Чисти ръце ” би трябвало да се организира до дъно. Независимо кой ще бъде от всички нас.
Чухте ли изявлението на президента Радев на влизане в Народното събрание – че държавното управление с изключение на математика, е и полезности. Днес президентът Радев направи най-острото изявление против това държавно управление. Той се нарежда като маша съпротива и като лидер на  войната против това държавно управление. Има ли право? Президентът Радев, който сътвори “Продължаваме смяната “, с цел да ги прати против Бойко Борисов. След това като направихме държавно управление го смъкна, употребявайки Борисов и “Възраждане “. И през днешния ден се декларира като нова опция на какво? Не виждате ли, че тези разправии, това задкулисие дава причини на бащата на хаоса в страната. Защото хаосът се сътвори и потегли оттова.
Дами и господа народни представители, през днешния ден сутринта си направих един опит. Помолих изкуствения разсъдък ChatGPT да ми напише тирада за корупцията и мафията. Изкуственият разсъдък, основан някъде в Силициевата котловина. Справи се отлично роботът,  написа ми тирада от 3 страници за корупция и мафия в България. Ще ви кажа няколко неща какво мисли през днешния ден изкуственият разсъдък за българската мафия и корупция:
“Мафията във високите етажи на властта в България съставлява рисков синдром, който навлиза в основите на българската народна власт и заплашва правилата на бистрота, правдивост и отговорност. Това е болест, която отслабва институциите в България и подкопава доверието в тях. Това е болест, която не стопира на равнището на партийната принадлежност на обособените празненство, не стопира на равнището на идеологиите на обособените партии, а визира всички, без значение от техните стратегии. Корупцията в България генерира обществена неправда. Свидетели сме на това по какъв начин тя засегна всичко – от публичните услуги, до правосъдната система. От образованието до опазването на здравето. “ По-натам изкуственият разсъдък, който си има име, дава рекомендации какво да вършим.
Сега ще ви прочета какво мисли естественият разсъдък за България, който също си има име. Той мисли по този начин: " Христо Иванов даде предложение да споделяме, че се прави комисия по имунитетите, тъй като то няма да е единствено на Борисов, дали ще е на някого от нас, на някого на другите, това ще се види. Идеята е да се каже, че тази комисия работи до момента в който се смени конституционната промяна. " ; " Идеята на Христо Иванов е да се вкара европейска процедура, което значи, че най-малко 6 месеца ще се влачи имунитетът на Бойко в някаква комисия. "
Уважаеми европейски посланици, това е засегнатост към европейската процедура. Не имам вяра там да се основават нарочни комисии, с цел да се " избавя " и да се " влачи " имунитета на някого.
Продължавам с естествения разсъдък в българската политика: " Борисов се изпира през този вид, няма две отзиви. " ; " Само ние можем да изперем Борисов. Да, главен маркетинг зложелател е, само че не като действителен зложелател е ГЕРБ. " ; " Всъщност вършим една тъмна и подмолна сделка с едни хора, на които няма по какъв начин да имаме доверие, и цялата тази сделка е да оцелее Бойко Борисов. " ; " Днес имах диалог с Урсула: " Трябва да измислите по какъв начин да заобиколите разпоредбите, смисъл, да влезете в рамките. "
Уважаеми европейски посланици, с почитание към европейската процедура, това е леке върху Европейски Съюз. И те се назовават евроатлантици – тези, които унищожават същинските полезности на Европа.
Асен Василев: " Чистката е говорене с всички, които желаят да стават министри. Първите две седмици. Ако някой желае да бъде министър в този кабинет и не се подпише с кръв под това... ". Става въпрос за чистката в администрацията. " Това едно от предложенията, които да набутаме в закона и знаем, че това ще ни попречи за влизането в Организацията за икономическо сътрудничество и раз. " Европейски полезности на естествения разсъдък. " Имате ли сделка да натикаме Движение за права и свободи в ъгъла? ". " Няма да се случи, тъй като Христо, нашият благ съдружен сътрудник, желае да прави промяна и през днешния ден се е обадил на Движение за права и свободи да си приказват за конституционна промяна. "
Върхът на демокрацията е: " Ако пуснеш народа, както е структуриран сега, да се репрезентира вярно, ние би трябвало да сме 10% с Демократична България и толкоз. Направихме леко ала-бала през президента и малко по малко естественият развой ни докара дотук. "
Уважаеми български жители, за какво ви ги чета тези неща? Каква е разликата сред това, което е изкуственият разсъдък, и това, което е естественият? Изкуственият няма страсти – даваш му задачата и извършва. Естественият има боязън, задкулисие, опит да се скрие зад имунитет, с цел да се защищити от правораздаване. Това е разликата и това е днешната коалиция – обединението на страха, на имунитетите, на зависимостите. Необяснима коалиция.
Уважаеми народни представители, в действителност България има потребност от взаимни отстъпки в сложни моменти, само че обяснете какъв е този компромис. Христо Иванов се върна в политика, акостирайки с една лодка в “Росенец “ пред дома на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. А оня ден отишъл при тях да им търси конституционно болшинство. За какво? Сигурно ще разберем по-късно. ПП-ДБ застанаха под юмрука на президента, основани от президента, което не е негова работа, с цел да съборят модела " ГЕРБ ". Днес пазят имунитета на Бойко Борисов и го дефинират за маркетингов зложелател, само че не същински. Ето това е двуличие, боязън, задкулисие, възобновяване на паралелната страна, пералнята на страха и на престъпността.
Ние няма да подкрепим, несъмнено, такава коалиция. Няма да подкрепим този клуб по персонални ползи. Няма да подкрепим обединението на имунитетите, обединението на войната. Ние предложихме опция, тъй като не сме само партия, която да те подлага на критика и да сочи с пръст. Ние имахме вид за същинско национално държавно управление, което да изведе България от рецесиите. Което да успокои. Което да бъде такова, каквото декларирате на думи, само че в действителност не е. И то беше: 5 национални задания, зад които заставаме всички, надпартиен министър председател, надпартийни министри специалисти, период за осъществяване и надзор. Това беше единственото допустимо и национално виновното, само че страхът им, лакомията им за власт и постове ги накара да създадат коалиция. Не национално отговорно държавно управление за България и с грижа за хората, а коалиция за 10 души с грижа за техния живот и техните кожи. Е, няма по какъв начин това да успее. От самото начало то е неверно заченато и ще бъде мъртво родено.
Ние оставаме единствената опция на това държавно управление. Ще ви кажа за какво. Виждам, че сътрудниците от „ Възраждане “ реагират най-бурно. Само да напомня какво се случи в петък, уважаеми сътрудници от „ Възраждане “, ето тук – ГЕРБ ви диктуваха текстовете на правосъдната промяна и вие ето тук на колене ги пишехте и ги предлагахте.  Факт, забелязан от всички български жители. Докато викахте „ антиваксъри “, се ваксинирахте. Докато викахте против еврото, си държите парите в евро. И да не не преставам нататък.
Защо претендираме, че Българска социалистическа партия е същинска и достоверна опция? Защото до момента в който някои от политическите субекти тук не бяха формирани, не беше фиктивен този ГМО-процес от президента Радев, шест години Българска социалистическа партия се бори с модела на задкулисието на ГЕРБ, с паралелната страна, със подмолните сделки и с кражбите на 10 милиарда лева на година. Шест години, подложени на всичко, което е допустимо на света – морков, сопа, напън, вътрешна съпротива, преврати, всичко сме претърпели. А и преди две-три седмици също получавахме предложения. Е, не се предадохме, не се продадохме за постове и не си предадохме правилата. Ето по тази причина през днешния ден достоверно претендираме за опция, и то единствена, на тази коалиция. Разбира се, ще го потвърдим, освен с думи, а както постоянно – с различни политики, тъй като останахме единствената партия, която каквото споделя преди избори, извършва след избори. Така ще бъде и отсега нататък, а българският народ ще преценя, тъй като той е най-мъдър, по-мъдър от нас тук в залата. Благодаря.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР