Изкарах , вече съм чист. Така започна разказа си бившият

...
Изкарах , вече съм чист. Така започна разказа си бившият
Коментари Харесай

Проф. Гайдарски пребори COVID-19: Коварен е, в болницата видях неприятни неща

" Изкарах, към този момент съм чист. " Така стартира описа си някогашният министър на опазването на здравето проф. Радослав Гайдарски за това по какъв начин е претърпял ковид.
" Това е едно подло заболяване, за което в самото начало инфектирания може и да не разбере, че го има. Аз съм от тази група. Нямах никакви недоволства, нито разстройства във вкусовите качества. Понеже бях контактен с няколко инфектирани, взех решение да си направя тест. Той се оказа позитивен. Когато сътрудниците ми настояха да остана в болничното заведение, взех решение, че желаят да ме сплашат малко и преувеличават картината ", описа проф. Гайдарски.
Шефът на Реанимацията – доктор Младенов, обаче е решил, че положението на някогашния здравен министър не е било положително. Той не е усетил развиването на пневмонията, която обаче екипът му вижда на рентгенова фотография.
" Нямах загуба на подушване или усет. Имах тежки промени по белия дроб, които не усещах, само че в болничното заведение ги откриха. Видяха, че сатурацията ми е ниска...Насищането на О2 в белия ми дроб беше към 74%, а би трябвало да е към 96%. При мен беше доста ниско, само че аз не го усещах. Имаше нещо като уязвимост на организма, само че нямаше температура, нямаше кашлица, нямаше нищо ", добави проф. Гайдарски.
 Проф. Гайдарски: Мерките са безпорядък, плашат се хората, няма система Проф. Гайдарски: Мерките са безпорядък, плашат се хората, няма система
Мисля, че за всеки, който следи добре развиването на ковид в България, излиза наяве, че става дума за един безпорядък. Един път разпущам...
Според него обстановката в Коронавирус отделенията не може да бъде разказана, а единствено човек, който го е претърпял, схваща ужаса да си настанен или да работиш в такова поделение. 
" Много хора се учудват по какъв начин пациент може да почине за ден-два в болница. Става когато имаш белодробни проблеми, тежко дишане и ниска сатурация (бел.авт. едва засищане на кръвта с кислород) ", добави някогашният здравен министър.
" В болничното заведение видях неприятни неща. Много от хората, които дават препоръки за лекуването и организацията на опазването на здравето, би трябвало да минат оттова, с цел да видят по какъв начин протича един ден на тежко болен ", спорели още той.
" Тези 1000 лева за лекарите на първа линия са смешни ", разяснява още проф. Радослав Гайдарски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР