Изходът от местните избори вероятно ще преформатира т.нар. сглобка в

...
Изходът от местните избори вероятно ще преформатира т.нар. сглобка в
Коментари Харесай

Изходът от местните избори ще преформатира „сглобката“, прогнозират политолози

Изходът от локалните избори евентуално ще преформатира така наречен сглобка в ръководството, но в същото време мъчно може да намери нейна опция. Това разясниха в студиото на Euronews Bulgaria политолозите Христо Панчугов и доцент доктор Татяна Буруджиева. Те обаче отхвърлиха да създадат безапелационна прогноза какво тъкмо ще случи на балотажа тази неделя, защото според тях прочувственото говорене не е в употребява на никой от претендентите.

 

доцент доктор Татяна Буруджиева: Чух доста много страст в последната седмица сред двата тура, изригване на страсти, което не е добре, тъй като подвига хора, които другояче не биха отишли да гласоподават. Зависи кой претекст ще натежи - дали това, което изконно мразиш или това, което ти споделят да мразиш. Отношение като към отпадъци на съперниците е най-точната дума и това не дава положителни резултати.

Не мисля, че ГЕРБ желаят тотално да излязат, а по-скоро да има баланс от позиция на електоралното посланичество - не може да нямат никакъв министър.

ПП-ДБ ще натискат за приемане на бюджета и ще отсрочват говореното по другите тематики, до момента в който ГЕРБ ще желаят това да се случва паралелно и огромният въпрос е ще има ли бюджет.

 

Христо Панчугов:

Последните две седмици господства краткосрочната цел за всички политици - да завоюват локалната власт, дълготрайните политики не са на дневен ред. Не е изненада, че сглобка няма - ГЕРБ и ПП-ДБ са на балотажи по места.

ПП-ДБ нямат дълга вероятност при загуба на балотажите. Те нямат ресурса, с който да изискат нова поддръжка от българските жители и това ги слага в обстановка, в която да бъдат изнудвани.

 

За вота в София:

 

доцент доктор Татяна Буруджиева:

Нямаме опитни политици, сред които да избираме, и за всеки, който си хареса единия или другия, това е най-хубавият избор.

Когато нагнетяваш страст, най-после се оказва, че си изгубил.

 

Христо Панчугов:

Който ви каже, че знае какво ще се случи в неделя, лъже искрено.

Имаме два разнообразни профила. И двамата са много инцидентни в тази сфера и огромният въпрос ще остане по какъв начин ще могат да държат под надзор общинския съвет.

 

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР