Изграждането на терминал за втечнен газ в Александруполис може да

...
Изграждането на терминал за втечнен газ в Александруполис може да
Коментари Харесай

Делян Добрев: Изграждането на терминал за втечнен газ в Александруполис може да има отношение към крайните цени

Изграждането на терминал за полутечен газ в Александруполис може да има отношение към крайните цени. Не вземаме решение да възложим на Министерски съвет или на самостоятелния метафоричен оператор да направи нещо. Ние през днешния ден вземаме решение, както е записано в Закона за енергетиката, да одобрим предложение за смяна в енергийната тактика на България. Това сподели депутатът от ГЕРБ Делян Добрев по време на разискване на измененията в Енергийната тактика до 2020 година

"Дали ще има спомагателна газова инфраструктура това е с съвсем нулево значение за потребителя, тъй като то няма да се отрази директно на крайната цена на газа в България, защото няма нищо общо с комерсиалния контракт, по който ние купуваме газ “, съобщи Добрев.

Според него доста по-важното е, че в тази енергийна тактика е записано присъединяване на българския самостоятелен оператор в построяването на терминал за полутечен газ в Александруполис. Според него това решение може да има отношение към крайните цени. "Важното в тази ситуация, че достъпът на българските консуматори до втечнения газ на целия свят, ще постави таван на цената на газа в България. Ще подсигурява, че тази цена при никакви събитие, ние ще имаме таван на цената на газа ", акцентира Делян Добрев.

Според него е значимо и че ще има гаозва борса в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР