Изграждането на стабилен Европейски енергиен съюз е един от основните

...
Изграждането на стабилен Европейски енергиен съюз е един от основните
Коментари Харесай

Петкова: Чрез чиста енергия към създаване на Европейски енергиен съюз

Изграждането на постоянен Европейски енергиен съюз е един от главните акценти в програмата на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това сподели енергийният министър Теменужка Петкова на откриването на неофициалното съвещание на министрите на енергетиката от Европейския съюз, което се организира в Националния замък на културата. Срещата, която е управлявана от министъра на енергетиката Теменужка Петкова, е под мотото "Устойчив Енергиен съюз с насочена към бъдещето политика по въпросите на изменението на климата ".

"Законодателният пакет "Чиста сила за всички европейци " е от фундаментално значение и е належащо неговото бързо приемане, с цел да могат да се изпълнят амбициозните цели на законодателния пакет. България си е сложила амбициозната цел в границите на българското председателство да бъдат извършени сполучливи полемики и договаряния с Европейския парламент във връзка с част от досиетата от законодателния пакет - по регламента за ръководство, както и досиетата, които са свързани с енергийната успеваемост и с силата от възобновими енергийни източници. Трябва да се проведат диспути и по главните акценти и детайли по регламента, обвързван със съдействието сред регулаторите в Европейския съюз ", сподели Петкова.

Енергийният министър разчита доста на днешната полемика и има вяра, че тя ще бъде ползотворна и сполучлива и ще даде насоките и опцията за реализиране на сполучливи договаряния с Европейския парламент. Тя е сигурна, че в границите на един сходен спор може да се получи мандат за договаряния с Европейския парламент във връзка с досиетата, свързани със законодателния пакет "Чиста сила за всички европейци ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР