Изграждането на полезни навици изисква повече усилия, отколкото си представяме,

...
Изграждането на полезни навици изисква повече усилия, отколкото си представяме,
Коментари Харесай

6 съвета как да създадете здравословни навици, без да се отказвате

Изграждането на потребни привички изисква повече старания, в сравнение с си представяме, тъй като, за разлика от нездравословните, те изисква повече старания и неизменност. Следните няколко съвета ще ви оказват помощ да не се откажете по средата.

1. Бъдете наясно за какво желаете да култивирате даден табиет и по какъв начин ще ви помогне

Ако нямате причина, няма да се получи. Помислете се по какъв начин ще се усъвършенства животът ви, в случай че си изградите съответния табиет. 

2. Правете го в продължение на 21 дни

21 дни е времето, което е належащо, с цел да превърнете обещано деяние в табиет. Действие, което е изисквало старания на волята всеки ден, след този интервал става част от живота ви. 

3. Освободете задоволително време за новия табиет в графика си

Ако не заеме полагащото му се място в листата ви със задания, новият табиет ще бъде последното нещо, за което ще ви остане време. Но в случай че го вкарата в графика си, ще бъде пред очите ви от самото начало.

4. Открийте „ подкрепящи привички “

Повечето привички са свързани между тях. Например, лягането рано и ставането рано. Ако желаете да придобиете нов табиет, открийте тези, които са свързани с него. 

5. Предвидете вероятните проблеми

Няма по какъв начин да не срещнете компликации и спънки, до момента в който се пробвате да култивирате нов табиет. Например, фамилно събиране таман когато сте почнали диета, дъждовна седмица, когато сте почнали да тичате, стресови обстановки на работа, и така нататък Ключът е да можете да предвидите проблемите и да откриете вероятните решения авансово, тъй че да знаете, по кое време може да зародят спънки.

6. Следете навиците си

Да следите и записвате навиците си е нещо, което ще ви стимулира да продължите защото е някаква форма на отчетност към себе си. Следете новите привички за интервал от 21 дни. Щом сте направили действието денем, сложете отметка. Ако сте го пропуснали, сложете кръстче. Преди да сте усетили, новите привички ще са станали част от всекидневието ви.

Източник: Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР