Изграждането на пътни връзки, които да свързват костинбродското село Петърч

...
Изграждането на пътни връзки, които да свързват костинбродското село Петърч
Коментари Харесай

Костинбродското село Петърч ще има директна връзка с АМ Европа

Изграждането на пътни връзки , които да свързват костинбродското село Петърч с Автомагистрала „ Европа “, договориха на среща министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков и кметът на община Костинброд Трайко Младенов. Те попадат в обсега на лот 3 на автомагистралата , сред пътен възел „ Храбърско “ и СОП, чието строителство следва, и ще се ситуират при км 33.

Освен че ще подобри  достъпа до обитаемото място, връзката ще даде подтик за икономическото развиване на района и поддръжка към локалните бизнес бизнесмени. 

За задачата ще се приготви план на изменение на Подробния организационен проект на автомагистралата , който следва да бъде утвърден.

Предстои да се подпише и тристранно съглашение сред общината, Министерство на регионалното развитие и АПИ , за разпределение уговорките на всяка от страните.

По време на срещата министър Шишков осведоми, че до една седмица ще е подготвен новият лист с планове на общините , които да се финансират със средства от бюджета на Министерство на регионалното развитие. Той е направен с НСОРБ , а водещи критерии за разпределяне на средствата , ще бъдат съществуването на годно позволение за градеж на обектите и цялостна планова документи.

В срещата присъединяване взеха още  зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Захари Христов, ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Иво Атанасов, Николина Чапанова - член на УС на АПИ, началникът на политическия кабинет на министър Шишков - Юлия Ивкова, ръководителят на Общинския съвет на Костинброд доктор Атанас Тенев, зам.-кметът Теодора Гогова, гл. проектант Веселин Клянев и кметът на село Петърч Борислав Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР