Изграждането на крематориум в Камено одобриха от екоинспекцията в Бургас.

...
Изграждането на крематориум в Камено одобриха от екоинспекцията в Бургас.
Коментари Харесай

Екоинспекцията одобри строеж на крематориум в село Камено

Изграждането на крематориум в Камено утвърдиха от екоинспекцията в Бургас . Информацията заяви вложителя на плана, представен от БНР.

На 25 август 2022 г е издадено позитивно Решение за Оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС) за " Изграждането на парк за кремации и урнополагане ".

Паркът би трябвало да се построи в частен парцел, в местността " Дере Арас " в Камено. Хората недоволстват, тъй като считат, че това ще ограничи опциите за вложения в селото. 
 3 години след наводненията в Бургас и Камено нямало отговорни
3 години след наводненията в Бургас и Камено нямало отговорни

Потърпевшите изясняват, че нямат никаква информация за хода на следствието

Жителите на Камено още веднъж бойкотираха разискването за крематориум (на 11 май 2021 г.). Очаква се Община Камено да допусне или не изработването на обстоен организационен проект (ПУП) , с цел да се задвижат процедурите по плана.

Инвеститорите са отправили покана до кмета на Община Камено Желю Вардунски да дефинира състав на делегация , която да посети няколко европейски града, където има построени сходни крематориуми. В делегацията би трябвало да вземат участие представители на Общинския съвет в Камено, специалисти еколози от Общината и представители на гражданския предприемчив комитет, които са срещу реализирането на плана.
 37 гласоподаватели са добавени в бургаското село Камено
37 гласоподаватели са добавени в бургаското село Камено

51 гласоподаватели са включени в допълнение в листата в Царево

От Сдружението " За чист въздух в Камено " апелираха плана за строителство на крематориум. В нея се показва, че обектът ще засегне зеленчукова и вододайна зона. На митингите на жителите на Камено бе показана декларация на Общинския съвет и подписка срещу плана.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР