Изграждането на булевард Левски може да завърши до средата на

...
Изграждането на булевард Левски може да завърши до средата на
Коментари Харесай

Хидрострой: Бул. Левски ще е готов през август

Изграждането на бул. „ Левски ” може да приключи доникъде на август, в случай че метеорологичните условия в идващите месеци са положителни и процедурите по отчуждаване на частните парцели приключат бързо.

Това зави в ефира на Дарик шефът на компанията реализатор на обекта „ Хидрострой ”. Над 200 служащи са ангажирани сега със строителните действия, като броят им ще бъде увеличаван в идващите месеци.

„ Като цяло работата върви в период. Срещаме компликации поради забавянето на процедурите за отчуждаване на терените. До общо 90 такива парцела сега нямаме достъп. Натъкваме се на ВиК инфраструктура, която не попада на никое място по документи, което е повода за честите прекъсвания на водата на живущите край трасето на булеварда. В момента по „ Левски ” се вършат силови структури, стени за подсилване на пътните платна и корекции на дерето ”, изясни Пашов.

Затварянето на бул. „ Владислав Варненчик ” довечера се постанова поради построяването на едно от кръговите кръстовища по новата права. Такива ще има още на „ Сливница ” и „ Цар Освободител ”.

В „ Хидрострой ”, които са реализатори и на ремонта на Аспарухов мост, нямат информация за началото на идващия стадий на строителните действия по оборудването. Според Пашов не е рационално те да стартират преди завършването на бул. „ Левски ”, тъй като ще основат съществени усложнения на трафика в целия град.

Фирмата следва да стартира и ремонтите на булевардите „ Съборни ” и „ Осми крайморски полк ” в правата от квартал „ Чайка ” до „ Христо Смирненски ”. До края на годината би трябвало да започва строителството на пробива на бул. „ Сливница “ от бул. „ Ян Хунияди “ до бул. „ Атанас Москов “.

„ Нямаме терзания и заставаме зад поетите уговорките за периоди и качество на осъществяване ”, разяснява Пашов изказванията на общинския консултант Григор Григоров, че по сметките на „ Хидрострой ” отиват над 30 % от парите в бюджета на Варна. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР