Изгражда се зарядна инфраструктура в цялата странаБързозарядни станции за електромобили

...
Изгражда се зарядна инфраструктура в цялата странаБързозарядни станции за електромобили
Коментари Харесай

Верига магазини дава тласък на електрическата мобилност у нас

Изгражда се зарядна инфраструктура в цялата страна

Бързозарядни станции за електрически автомобили ще се появят до магазините на BILLA в цялата страна (снимка: BILLA)

Липсата на инфраструктура за зареждане на електрически автомобили се смята за съществена спънка пред всеобщото нахлуване на е-колите. Инициатива на две огромни компании, опериращи на нашия пазар, ще помогне за превъзмогване на този проблем.

Веригата супермаркети BILLA и операторът на зарядна инфраструктура Eldrive оповестиха партньорство, което безспорно ще даде подтик на електрическата подвижност у нас. Двете компании ще построяват обществено налична зарядна инфраструктура за електрически автомобили на паркингите на магазините BILLA в цялата страна.
още по темата
Партньорството планува да се конфигурират единствено бързозарядни станции, като към този момент има конфигурирани такива на три търговски обекта BILLA – два в София и един в Благоевград.

Станцията на магазина на бул. България 55 в София има мощ 50 kW DC и два CCS конектора, а станцията на бул. Братя Бъкстон 96 в столицата е с мощонст 120 kW DC с два CCS конектора и 50 kW DC с един CCS и един ChaDeMo конектор.

50 kW DC станция с два CCS конектора e конфигурирана и на паркинга на новия магазини BILLA в Благоевград, като скоро следва да се конфигурира такава и в магазин BILLA в Троян.

“Магазините BILLA са ситуирани на основни и комфортни местоположения из цялата страна, като в този момент нашите консуматори ще могат да зареждат до момента в който пазарят ”, разяснява Димо Колчев, изпълнителен шеф на Eldrive за България.

По неговите думи, партньорството с верига от мащаба на BILLA е доста ползотворно както за мрежата на Eldrive, по този начин и за електрическата подвижност в страната.

„ Декарбонизацията е основна тематика в нашата тактика за резистентност. С това партньорство ще подкрепим развиването на инфраструктурата за електрически автомобили в страната ”, съобщи от своя страна Вигинтас Шапокас, изпълнителен шеф на BILLA България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР