Изградена е първата изцяло нова пешеходна алея в кв. Лагера“,

...
Изградена е първата изцяло нова пешеходна алея в кв. Лагера“,
Коментари Харесай

Изменение на устройствения план на ж.к. "Лагера" разрешава строителство на два 17-етажни блока върху свлачище

Изградена е първата напълно нова пешеходна алея в кв. „ Лагера “ , заяви в ефира на Радио София Любомир Богданов, който преди няколко месеца в рубриката „ Вашият квартал е нашата идея “ беше определил 10 съществени претенции на жителите на „ Лагера “. След излъчването на предаването някои от настояванията към този момент са факт, сподели Богданов.

„ Вторият проблем, който стартира да се взема решение това са противозаконните гаражни кафези на територията на ж.к. „ Лагера “. Идеята е доста добра, тъй като ще се освободят места. Ние проверихме собствеността на самите имоти, те са общинска благосъстоятелност и са прилежащи на хората от блока, тъй че на тях не би трябвало да може да се строи, в случай че общината не реши в даден миг да ги продаде на някой частен вложител “, сподели Богданов.
Той добави, че до момента по другите съществени точки няма никакво развиване, като чешмата, тоалетната, учебното заведение.
„ Това, което ни изненадва, че около цялата тази блъсканица се появява една заповед на НАГ и по особено на основния проектант на София, която е за изменение на целия организационен проект и напълно инцидентно се прокрадват два 17-етажни блока. Това го нямаше в нашите точки. Те са позиционирани върху свачищна територия и върху съществуваща горичка, която я укрепва. Ако някой стартира там нещо да прави, това ще заплаши живота на доста хора “, разяснява Любомир Богданов.
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР