Изгоненият от Кремъл бивш руски депутат Иля Пономарьов свърза експлозията,

...
Изгоненият от Кремъл бивш руски депутат Иля Пономарьов свърза експлозията,
Коментари Харесай

Руски партизани са зад убийството на Дугина, обяви изгонен от Москва бивш депутат

Изгоненият от Кремъл някогашен съветски народен представител Иля Пономарьов свърза детонацията, в която почина дъщерята на Александъпр Дугин, с " партизани ", работещи в Русия, с цел да смъкват президента Владимир Путин.

" Това деяние, сходно на доста други партизански дейности, осъществени на територията на Русия в последните месеци, бе осъществено от Националната републиканска войска ", сподели Пономарьов в изявление, в канала му в " Ютюб ".

Той не сподели дали има поради и офанзивите против обекти на анексирания от Русия полуостров Крим, които представители на Киев свързанаха с Украйна. С думите си обаче Пономарьов показва съветски сили като отговорни за първия случай, при който (ако убийството е обвързвано със събитията в Украйна) насилието на войната в Украйна отеква в самата столица на Русия. Мотивите за гърмежа обаче следва да бъдат конкретизирани.

Пономарьов твърди, че към него се обърнала въпросната Национална републиканска войска. В разгласен от него манифест се споделя, че участниците в придвижването са съветски деятели, военни, политици, " в този момент бойци и партизани ", смятащи президент за " грабител на властта и военнопрестъпник ".

По думите му в манифеста се споделя и че " лишените от право наглас хора имат право на въстание срещу тираните ". " Провеждаме акция единствено против лицата на тези управляващи. Няма да нападаме цивилен обекти ", му споделили партизаните.



Без доказателства

В предаването Пономарьов не дава доказателства за изказванията си. Програмата му обаче включваше образни материали, целящи да насочат вниманието към недоволството в Русия. Например в него се появява мъж във военна униформа, представящ се като пълководец на взвод и заявяващ, че Путин " над 20 години граби народа на Русия, лишава права и свободи ".

Бившият народен представител към този момент цитира единствено личния си контакт с " партизаните ", които съгласно него се нуждаели от " методическа и материална помощ ". Казали му да чака за доказателства за интензивността им вечерта на 20 август и го уверили, че " Александър (Дугин) е мозъкът - Дария - ръката " и по тази причина и двамата би трябвало да бъдат убити.

Пономарьов в миналото бе народен представител от лявата " Справедлива Русия ", само че единствен не гласоподава " за " анексията на Крим и няколко месеца по-късно отпътува за Съединените щати. В Русия е лишен от депутатски имунитет и се търси, а от 2016 година има позволение за краткотрайно престояване в Киев, като твърди, че се занимава с привличане на вложения към Украйна.

" Гардиън " Киър Гайлс, специалист по Русия в " Чатъм хаус ", съгласно който е мъчно да се каже дали думите на Пономарьов дават отговор на десйтвителността. По думите му " по какъв начин ще отговори Кремъл, зависи от това дали е същинско придвижване на съпротивата, или комплицирана интрига в съветски жанр ".

В Русия заваляха. Киев отхвърля да има нещо общо и твърди, че не е " незаконна страна ", нито (както назовава Русия) " страна терорист ". По-рано представителят на съветското външно министерство Мария Захарова разгласи, че в случай че се удостовери украинска връзка, " тогава би трябвало да приказваме за политика на държавен тероризъм, прилагана от киевския режим ".

Кто такая дочь Дугина? Отвечает Дарья Платонова (Дугина): «Мы начали эту спецоперацию очень внимателно и аккуратно, само че нужно быть более жестким и меньше прощать. Нужно создавать больше трибуналов, которые будут расследовать преступления этих нелюдей». Слава российским партизанам!
— Илья Пономарев / Ілля Пономарьов (@iponomarev)

В " Туитър " Пономарьов разгласява и неотдавнашно изявление на Дугина по Първи канал, в което тя приканва за основаване на арбитражен съд за " следствие на закононарушенията на нехората ".

" Коя е дъщерята на Дугин? " пита Пономарьов. " Отговаря Дария Платонова (Дугина): " Започнахме тази спецоперация доста внимателно и тъкмо, само че би трябвало да сме по-твърди и по-малко да прощаваме. Нужно е да основат повече трибунали, които да проверяват закононарушенията на тези нехора. " Слава на съветските партизани! "

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР