TikTok може да се стреми да разшири своите функции за съобщения, обявите за работа предполагат

...
Изглежда, че TikTok разраства своите екипи, които работят върху функциите
Коментари Харесай

Изглежда, че TikTok разраства своите екипи, които работят върху функциите за съобщения, според поредица от обяви за работа, публикувани наскоро от компанията за социални медии.

Няколко скорошни публикации за технически роли и управление на продукти в TikTok в множество градове споменават неговия „екип за съобщения“, както и целта е да подобри начина, по който потребителите могат да взаимодействат помежду си и да споделят съдържание на платформата.

TikTok вече позволява на потребителите да изпращат директни съобщения чрез бутон в профила на потребителя, с когото искат да разговарят. Но функцията за директни съобщения не е толкова лесна за намиране или безпроблемно интегрирана в структурата на TikTok, както е в платформи като Instagram или Snapchat. Когато потребителите искат да споделят видеоклипове в TikTok с приятелите си, те често изпращат текстово съобщение до връзката, вместо просто да споделят видеоклипа в приложението.

Увеличаването на екипите, работещи по съобщенията, може да помогне на популярната видео платформа за кратки формати – която отдавна е фокусирана върху подпомагането на потребителите да откриват забавно съдържание от непознати – да разшири функциите, които позволяват на потребителите да се свързват по-добре и с хора, които познават в приложението. И това може да бележи още една заплаха от TikTok за конкурентни платформи, които до голяма степен са изградени около свързването на потребителите с техните лични социални връзки.

Новите роли ще отбележат продължение на работата, която TikTok върши, за да включи повече инструменти и функции, които помагат на потребителите да взаимодействат и да подсилят връзките си в реалния свят в рамките на приложението, включително емисия, която показва само съдържание от приятели на потребителя и истории от TikTok.

Списъците с работни места за съобщения бяха докладвани за първи път от Axios.

Езикът в много от текущите обяви за работа е сравнително неясен. И все пак една публикация за водещ инженер за екипа „TikTok Social“, базиран в Сингапур, обяснява: „Ние сме екипът за съобщения в TikTok. Мисията на нашия екип е да улеснява смислените потребителски връзки чрез изживяването на съобщения на TikTok, което все още е в начален стадий.“ В публикацията се казва, че ролята ще отговаря за работата с други екипи за „доставяне на отличително социално решение на TikTok, като например съобщения“.

Друга публикация за роля на софтуерен инженер за Android в екипа „Социално взаимодействие“ в Сан Хосе, Калифорния, казва, че компанията иска да даде възможност на „потребителите да се срещат и взаимодействат с приятелите си от реалния живот безпроблемно в TikTok“.

Други, подобни обяви за работа за екипите „Социално взаимодействие“, „TikTok Social“ и „Социални потребители и връзки“ в Лос Анджелис и Сингапур отбелязват, че служителите ще работят върху функции като „История, Харесване на видео, Коментар, Раздел „Приятели“, Входяща кутия Tab, Repost, TikTok Now“ и целят да насърчат „изграждането на значими социални връзки между потребителите“.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР