Изглежда, че ерата на напълно автономните роботи-убийци, способни да идентифицират

...
Изглежда, че ерата на напълно автономните роботи-убийци, способни да идентифицират
Коментари Харесай

Дошла ли е ерата на автономните системи за масово поразяване?

Изглежда, че ерата на изцяло самостоятелните роботи-убийци, способни да разпознават и нападат цели без човешки контрол, очевидно е почнала.

Малък безпилотен аероплан камикадзе, създаден в Турция, наименуван STM Kargu-2, нападна оттеглящи се бойци по време на цивилен спор в Либия, съгласно скорошен отчет на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и Експертната група на Организацията по обстановката в Либия. Докладът допуска, само че не споделя категорично, че роботът е убивал човешки бойци. Както означават специалистите, развиването на военните автоматизирани технологии ни води към една тревожна нова епоха, в която човешкият контрол към този момент не е механически нужен за воденето на война и отнемането на животи.
3D минни полета
Докладът на Организация на обединените нации показва безпилотния уред Kargu 2 като „ част от боеприпасите “, което значи, че той е висял в статично състояние, когато не е можел да открие цел. В този смисъл самостоятелните безпилотни самолети са употребявани и ситуирани като въздушни мини, защото са можели да нападат цел, която се намира в избрана непосредственост, без човешки контрол.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР