Издирването на изчезналото в река Луда Яна край Панагюрище 6-годишно

...
Издирването на изчезналото в река Луда Яна край Панагюрище 6-годишно
Коментари Харесай

Подновиха издирването на изчезналото във водите на Луда Яна момиченце

Издирването на изчезналото в река Луда Яна край Панагюрище 6-годишно момиченце е възобновено тази заран, заяви представителят на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи Мирослав Стоянов.
 
Детето е в неопределеност от през вчерашния ден, когато се допуска, че с по-голямата му сестра - на 8 години, са попаднали във водите на реката.
 
Целият състав на полицейското ръководство и пожарната е на работа тази заран, екипите са оборудвани с нужното облекло и техника за търсене в труднодостъпните терени по протежението на река Луда Яна.

 
В акцията се включват и членове на Ловно-рибарското съдружие " Глиган " в Панагюрище. Сформирани са 16 групи от служители на реда, пожарникари и ловци, които претърсват деликатно коритото и двата бряга на реката.
 
И през днешния ден реката е пълноводна и със мощни течения, подбудени от падналите значителни превалявания от дъжд през миналите два дни. Предстои щателното претършуване на коритото на реката по нейното продължение до село Попинци.-->
 
Безжизненото тяло на по-голямото дете беше открито към обяд в неделя в сектор от реката, преминаващ до детска градина.

 
По данни на очевидци, то е било на към 2 км от мястото, където двете сестрички са видяни да си играят край реката. Все още не е известно по какъв начин са попаднали във водата. Вероятно са се пробвали да преминат по мост, който към този момент е бил отвеян от придошлите след изобилните превалявания води. Предполага се, че по-малката е паднала и е почнала да се дави, а каката е влезнала да я избавя, само че не е съумяла.
 
Вчера над 100 чиновници от структурите на Министерство на вътрешните работи и доброволци до късно през нощта са издирвали второто дете, от което досега няма и диря.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР