Издирвана канадска гражданка, която отишла да изкара зимата в Куба,

...
Издирвана канадска гражданка, която отишла да изкара зимата в Куба,
Коментари Харесай

Канадка отиде на почивка в Куба и я застигна ужасяваща участ

Издирвана канадска гражданка, която отишла да изкара зимата в Куба, е била открита убита. Това оповестиха от Интерпол на службата по сигурността в Квебек, откъдето е жертвата.

Според полицията главният обвинен е нейният кубински сътрудник, написа bg-voice.com.

Органите на реда в Куба разкрили тялото на 52-годишната Натали Фразе покрай Варадеро, на северозападния бряг на острова. Тя била поставена в куфар, изхвърлен на сметището.



Близките на Натали Фразе нямали връзка с нея от 18 януари. Според роднините й тя била възнамерявала да изкара зимата в Матанзас, напълно покрай Варадеро, в компанията на обичания си – кубинец, при който живеела.

„ Когато си беше в Квебек, тя непрестанно говореше с него. Той й се обаждаше, пееше обичаните й песни, тъй като беше музикант, и имаше тип на доста влюбен в нея. Тя разгласи къщата си за обмен и отпътува да живее с него с желанието да се оженят “, описа щерка й Мелани Фразе пред Радио Канада.

Младата жена е в потрес. „ Докато не видя тялото на майка ми, няма да осъзная какво се е случило. Това просто не е допустимо “, показа тя.

Според околните на Натали Фразе нейният сътрудник Леон Нувиола е бил арестуван от кубинската полиция и е считан за главния обвинен за закононарушението.

Интерпол заяви на канадските управляващи, че тялото на госпожа Фразе е било намерено от кубинската полиция, която водела следствието.
Тялото на дамата остава в Куба до второ разпореждане. Необходимо е да се реализиран договорености сред държавното управление на Канада и кубинските управляващи за репатрирането му.

До момента няма информация каква може да е повода за убийството.

Бившият кубински юрист Хенри Кортес изясни, че детайлностите от следствието са непокътнати единствено за юристите, прокурорите и следователите от полицията. „ Нормално е фамилията да не получава доста отговори. То ще ги разбере незабавно откакто прокурорът събере доказателства и повдигне обвинявания “, сподели той.

Заподозреният ще остане зад решетките до началото на процеса против него.

Когато в Куба бъде погубен човек, изясни Кортес, могат да бъдат повдигнати два вида обвиняване съгласно характера на закононарушението и утежняващите условия – непредумишлено ликвидиране и преднамерено ликвидиране.

Кортес изясни и че като се изключи че е тежко закононарушение, това ликвидиране би трябвало да притегли вниманието на кубинските управляващи, тъй като става дума за задграничен жител, а държавното управление на Куба прецизно следи за сигурността на задграничните туристи, които посещават страната.
Повече от един милион канадци посещават всяка година Куба.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР